Ce legătură este între Fâşia Gaza şi filmul Matrix_

Ei bine, o să-mi spuneţi că cele două nu au nici o legătură, şi eu am să vă răspund, că aşa ne-ar fi spus şi Bush dacă ar fi fost întrebat, şi ar fi prins faţa de texan nevinovat ce abia a picat de pe lună.
Fraţii Larry şi Andy Wachowski scenaristii lui Matrix, aşa cum vi se pare şi dumneavostră, eu spun că sunt de credinţă, evrei.
Bun, şi o să-mi spuneţi ce e cu asta, aveţi dreptate, încă nu au nici o legătură, doar că fortăreaţa pe care personajul principal Neo, o anagramă a personajului biblic Noe, da cel cu arca, care la fel trebuia să salveze lumea, deci această ultimă speranţă a omenirii în faţa nimicitoarelor maşini, se numeşte Zion, nimic altceva decât traducerea fonică a mişcării revoluţionare de eliberare a Israelului.
Şi iată deci, de ce filmul Matrix e o alegorie la războiul din Fâşia Gaza sau cum ni se inoculează nouă prin mesaje subliminale concepţii despre bine şi rău prin intermediul celui mai mare drog al umanitătii, entertaimentul, iar mişcarea sionistă e reprezentată de ultima aşezare omenească Zion, iar despre arabi, ce putem spune, că sunt nişte maşinării reci ce ucid cu sânge rece şi fără pic de milă, evreii luptându-se cu indârjire pentru a-şi caştiga suveranitatea până când geniul împăciuitor Neo se naşte pentru a reuşi să facă cele două civilizaţii să convietuiască împreună.
Entertaimentul este vechi precum lumea, poate mai vechi decât curvia, însă cred eu înrudit cu ea, şi deseori chiar confundat cu aceasta din urmă, cum putem să o întoarcem împotriva noastră, ca mijloc de control si de ghidare a maselor, subiect vechi de o actualitate ingrijoranta.
Nu am să înţeleg niciodată de ce se investesc mai mulţi bani pe plan mondial în sisteme cât mai sofisticate de luptă în detrimentul cercetării în alte domenii precum cel spaţial ori medical, oare societatea noastră e aşa bolnavă încât în loc să se însănătoşească prin bunacredinţă se autodistruge prin gânduri bolnave ale unui spirit ostil faţă de tot ce îl înconjoară.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s