Poporul vrea scandal, că bani nu mai e de unde!

   Cred ca suntem mai latini decât latinii, suntem un popor care urmărim scandalul, îl hrănim, îl întreţinem, de fapt, îl lăsăm să mocnească în noi, ca apoi toate frustrările şi neliniştile să răbufnească într-un scandal aiurea în care se spun doar idioţenii, se trimit invective, fără nici măcar o bază constructivă din care mai apoi să poţi învăţa ceva.

   Ne lipseşte profunzimea chiar şi atunci când ne certăm, suntem superficiali, căci însuşi subiectul propriu-zis de la care a pornit scandalul se uită după primele apostrofări.Tind să cred că suntem doar turbaţi, şi atât.Negrii de furie vedem doar roşu în faţa ochilor.

  Nu aş vrea să intru într-o altă temă, şi anume oftica la români, boală grea, imbatabilă şi nesfârşit incurabilă.

   Ce ar fi ca de cele mai multe ori când ne vine aiurea să ne luăm de câtecineva pe stradă ori vreun vecin, sau mai ştiu eu cine, să numărăm până la zece, dacă nu funcţionează, să întoarcem privirea, şi dacă nici asta nu e de nici un folos, înainte de a da frâu liber  turbării interioare, înainte de înceta de a ne mai vedea civilizat de treaba noastră, să avem un contur bine stabilit a ceea ce ne deranjează cu adevărat.

   Vă doresc pace, pace interioară căci e mai sfântă decât toate!

Anunțuri

One response to “Poporul vrea scandal, că bani nu mai e de unde!

  1. Da, pacea interioară este cea mai importantă dintre toate. Mulţi oameni de pe la noi nu o mai au nici pe asta şi merg pe stradă ca automatele. Triste automate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s