După furtună, prietenul se arată!

Prietenia, pentru mulţi dintre noi, e supefluă, o luăm ca atare, nu îi dăm nici o importanţă decât atunci când e prea târziu, prea dificil superficialităţii noastre cotidian umane să dăm importanţa cuvenită unui om care stă alaturi de noi, cu sufletul la gură, şi ne sprijină, şi ne ajută fără a cere nimic în schimb.

 

Eu am un cel mai bun prieten, şi mi-e ruşine să o afirm, căci şi-a dobândit statutul tocmai pentru că eu am fost un nemernic cu el…

 

Să fii sincer, să arunci adevărul cel urât în ochii altuia, prea brutal conştiinţei umane medii, doar cei cu adevărat puternici ştiu să aprecieze… efortul unui prieten adevărat.

 

Eşti totuşi salvat dacă te trage conştiinţa de mânecă şi îţi spune să deschizi larg ochii şi să îi vezi pe cei care îţi doresc Binele, cu adevărat, dincolo de cortina aparentă a prejudecăţiilor… căci ei se numesc prietenii tăi cei mai buni.

 

Dacă poţi să spui în sufletul tău că ai un prieten adevărat, atunci cu siguranţă şi tu eşti un prieten adevărat, o prietenie trainică se construieşte în timp şi cu foarte mult efort… dacă nu eşti capabil de aşa ceva, ai să mori singur şi trist….

Reclame

One response to “După furtună, prietenul se arată!

  1. Foarte greu de găsit prieteni adevăraţi, aşa este… Poate că nici noi nu suntem, atunci când trebuie, astfel de prieten. Dar odată găsit un astfel de prieten, te poţi baza pe el. Şi el pe tine. Din păcate, după cum spuneam la începutul comentariului, din ce în ce mai rare astfel de relaţii complet dezinteresate…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s