XXIII. Pe tărâmul obscur al prostiei umane

Era un înec general. Păreau cu toţii disperaţi de moartea ce se apropie. Mikael era şi el cuprins în învălmşeală. Nu se ştia exact de ce se tem ori ce anume o să li se întâmple, important era să dai din mâini şi din picioare, să zbieri până îţi ies plămânii, să te zbaţi fără motiv, să produci agitaţie cu orice scop.

Se producea un înec general într-o mocirlă vâscoasă de nedescris. Mâlul existenţei indolente era materia care părea că îi trage pe toţi la fund, unul câte unul. Bărbaţi, femei, copii, toţi erau victime ale propriilor absurdităţi. Mamele îşi loveau copii fără de nici un motiv, copii strigau cu ură înapoi nemulţumiţi de orice lucru ce li se oferea. Bărbaţii păreau a-şi fi pierdut orice urmă de mândrie, de orgoliu masculin, acel orgoliu care îi dă bărbatului nota de distincţie şi respect. Femeile pălmuaiu copii nevinovaţi, bărbaţii păruiau fără milă femeile inocente, Dumnezeu bătea oamenii pogorând asupra lor blesteme fatale. Ce se întâmplă? Părea naufragiul de pe urmă al societăţii umane. Se împingeau ca orbii unul pe altul cât mai la fund pentru a-şi salva propria existenţă neînsemnată.

Guri lacome căscate în căutare de aer se înghesuiau sufocându-se una pe alta. Era un haos de nedescris. Zvon de  criză plutea în aer, isteria se declanaşase. Scapă cine poate, se auzi un strigăt de război, pe viaţă şi pe moarte.  Părea că ceva împinge toată această gloată spre sucombare totală. Un pumn mare şi puternic era deasupra tuturor şi împingea nemilos în ceafa năpăstuiţilor. Erau mulţi, erau umili, nu ar fi îndrăznit să se împotrivească destinului lor, aceasta era singura cale, îl luaseră pe asta este în braţe…. 

Pâine neagră, din fum şi din cenuşă, era acum aruncată deasupra mulţimii înfometate de viaţă, chiar dacă o viaţă în afara conştienţei existenţiale. Începuseră isterici şi disperaţi să se înghesuie spre a prinde o fărâmă ce le va prelungi măcar pentru o vreme existenţa neînsemnată. Îşi rupeau hainele de pe ei, îşi smulgeau părul unul altuia, unghii scrijeleau în carne spre a lichida adversarul. Importantă era supravieţuirea, doar atât…

Copii priveau cu ochi inocenţi la părinţii lor cum se prăbuşesc. Cu stomacurile umflate de foame zăceau şi ei, drăgălaşii, pe o pajişte albă, acoperiţi de muşte ce îşi depuseră ouăle scârnave în pântecele lor firave. Mai trăiau încă, deşi ochii le fuseseră măcinaţi de atâta degradare umană. Securea Domnului era mai aşteptată ca oricând, pentru a veni să îndrepte nelegiuirile omenirii. Numai că Mâna Dreptăţii absolute întârzia să vină. Poate că uitase de ei, poate că nici nu exista. Nu o văzuse nimeni, ce dovadă concretă aveau despre aceasta.

Nava avariată a societăţii umane se scufundă fără speranţă în oceanul ignoranţei. Ultimul vârtej ce îl crease epava după scufundare, înghiţise şi iubirea ultimilor doi oameni inocenţi şi puri ca lacrima  ce ar fi putut ca prin înmulţirea lor să repopuleze planeta şi astfel să dea naştere unei noi generaţii. O generaţie neatinsă de corupţia morală a zilelor noastre.  O generaţie nouă în care prostia să fi fost doar un termen abstract, neînţeles de nimeni, neştiut şi neintuit de nici un savant.

Prostia poate fi intr-o alta lume doar o suspiciune de neliniste, de intriga interioara, un gand necurat ce  ne bântuie fără nici o concretizare reală şi îşi face apariţia doar în conştiinţele mai slabe.

     Foto: http://giovanniworld.files.wordpress.com/2009/07/titanic2.jpg

Reclame

5 responses to “XXIII. Pe tărâmul obscur al prostiei umane

  1. Superb ! Si ilutratia e pe masura…

  2. „Nava avariată a societăţii umane se scufundă fără speranţă în oceanul ignoranţei” – corect…

  3. Mersi mult Alter Ego pentru comment, si tie, Chris, o seara placuta tuturor!

  4. La fel şi ţie, omule!

  5. Alexandr Blok in jurnalul sau, la 15 apr 1912: IERI NAUFRAGIUL TITANICULUI M-A BUCURAT NESPUS: MAI EXISTA ASADAR OCEAN.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s