De 1 Decembrie… Nu poti cumpara o revolutie!

Oricati bani ai avea, nu poti cumpara o revolutie. Pe oameni nu ii mana in lupta banii promisi de catre un partid obscur, poate doar pe unii, pe cei mai meschini.

Imaginile vazute astazi la Timisoara s-au dorit a fi o transpunere a revolutiei din ’89 la 20 de ani dupa. O imagine caricaturala ce  a reusit doar sa compromita sarbatoarea nationala a noastra, a tuturor romanilor, indiferent de apartenenta politica. O scena derizorie pusa in plan de catre o masinarie de partid retardata, care invoca intr-una lupta impotriva comunistilor. Bunicul imi spunea deseori ca hotul striga: Hotul.

 Nu pot sa imi dau seama cat este de mare disperarea unora ca in schimbul unei sume derizorii sa te dedai unor astfel de actiuni, marsave si care nu fac cinste speciei umane in general.

Lucru frapant e ca liderii PDL nu gaseau nici o explicatie de ce printre manifestanti se gaseau si membrii de partid. Fac pariu ca cei mai multi dintre instigatori sunt membrii de partid.

O alta nelamurire a mea, la care mi-e imposibil sa gasesc raspuns, de ce sustinatorii lui Traian Basescu au atitudinea aceasta de ultrasi, de ce instiga mereu la violenta si de ce nu pot suporta un alt punct de vedere decat al ilustrului conducator.

Astfel de scene provoaca lehamite societatii in general, dar lovesc cel mai tare in constiintele fragede, facandu-i astfel pe majoritatea tinerilor sa se dezica total de sfera politicului, acceptand, imbratisand mai degraba idei preconcepute ce se vand pe banda rulanta in media.  

Ma intreb cum este privita aceasta scena de azi de catre cei din afara, de la romani plecati la munca la agentii de presa. De un lucru sunt sigur, aceste imagini provoaca mult rau Romaniei.

Eu ma asteptam ca altadata, sa vad ceaune mari pline cu fasole cu ciolan si sa ascult cantece populare, chiar daca era un  peisaj pur mioritic, macar era unul mai optimist decat ciondaneala de azi. Sa le fie rusine, chiar nu meritam acest show mizerabil de ziua nationala.

Anunțuri

3 responses to “De 1 Decembrie… Nu poti cumpara o revolutie!

  1. Am participat la mitingul cu pricina. Oricum, îi înţeleg parţial şi pe pedelişti, e frustrant să vezi că toţi se unesc, iar cu tine nu stau de vorbă. Dar, e şi dificil să discuţi cu ei…

  2. Nu am participat la nici un miting. Nu pot înţelege nicicum pe cel care înlocuieşte forţa cuvântului cu cuvântul forţei! Vezi motto-ul de pe blogul meu (cuvinte atribuite lui Voltaire!). Nu sunt regalist, dar îi respect pe regalişti. Nu sunt religios, dar îi repspect şi pe musulmani şi pe evrei şi pe sectanţi … Nu sunt partinic, dar îi respect şi pe liberali şi pe comunişti şi pe cei din „partidul băutorilor de bere! Chiar dacă eu nu prea beau.
    Doar pe cei care sunt NEOAMENI, nu-i respect!

  3. Pingback: Nu poti cumpara o revolutie! « Zamfir Turdeanu' – un turdean (aproape) ca oricare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s