Dupa 20 de ani vrem din nou un tiran

E ora 08.00 ale dimineţii de 17 decembrie 2009, precizez acest lucru ca pentru cei care citesc articolul după numirea primului ministru să aibă noimă despre cele scrise de mine aici şi acum.

Cel mai tare mă înspăimântă afirmaţia domnului preşedinte validat că el nu mai are obiective politice pentru că nu mai candidează fiind la doilea mandat şi ultimul. Ei bine, de ce mă înspăimântă, pentru că aşa cum s-a dovedit de foarte multe ori până acum domnul preşedinte una spune – alta face şi de obicei face afirmaţii care să disimuleze viitoarele sale acţiuni politice. Dacă Ceauşescu a fost şeful statului pentru 25 de ani, Băsescu a fost reales pentru încă 5 ani, deci în total 10, ce vă face să credeţi că nu va face în aşa fel încât să rămână după acest mandat pentru încă 10 sau 15 ani sau cât va dori el?

Înclin să cred că noul prim ministru desemnat va fi Adriean Videanu. De ce? Pentru că el a scos din buzunarele proprii o sumă extrem de mare pentru lupta electorală mizând la greu pe reuşitele actualului preşedinte şi acum îşi vrea banii înapoi. Adriean a fost singurul care nu a depus armele după ce tabăra adversă şi-a proclamat victoria, mânat, motivat bineînţeles şi de suma pe care o pierdea în caz contrar. El , eroul rozaliu al portocaliilor, a stat pe baricade, a luptat cu toate mijloacele, cot la cot cu domnul preşedinte, călcând peste cadavre, facând presiuni asupra oamenilor din teritoriu ca indiferent de situaţie scorul alegerilor să le fie favorabil portocaliilor, l-a persiflat pe Viorică, adică pe înfricoşătorul „mogulu’ Hrebe”.

Un alt motiv pentru care susţin că noul prim ministru va fi Adriean, este faptul că prin numirea lui Boc din nou în fruntea guvernului, preşedintele validat riscă o mare lezare de imagine din partea propriului electorat, pentru că adepţii lui (să mă scuze cei 5 milioane de români care se simt lezaţi de afirmaţia mea dar altfel nu pot să îi numesc pe acei alegători care reinvestesc un om cu prerogativele unui preşedinte după ce timp de un mandat de 5 ani de zile nu a făcut decât circ politic)  imprevizibili şi ei ca şeful statului, inconsecvenţi şi incoerenţi în gândire,  se aşteaptă la o schimbare.

Apoi mai e un alt argument, de ordin psihologic, pe care nu pot decât să o speculez subiectiv, fireşte. Căci toţi aceşti rozalii, fie de dreapa, fie de stânga ori independenţi, dar plini de bani, au şi ei fiţele lor. Atunci când ai o grămadă de bani şi ai lumea la picioare, nu poţi să îţi mai doreşti decât  să te iubească poporul şi să rămână personalitatea ta marcantă consemnată în istorie şi dacă nu eşti în stare să scrii o carte precum domnii foşti preşedinţi ai statului român, a se vedea Ion Iliescu şi Emil Constantinescu,  atunci nu îţi rămâne decât o posibilitate: să obţii o demnitate publică recunoscută în timpurile tale ca trecerea ta să marcheze o perioadă istorică, chiar dacă scurtă şi neînsemnată pentru contemporani, îndeajuns de semnificativă pentru istorici pentru a-ţi oferi nemurirea în memoria neamului român.

Închei cu lozinca: „După 20 de ani vrem din nou un tiran”.

Anunțuri

3 responses to “Dupa 20 de ani vrem din nou un tiran

  1. Cei mai mulţi n-au vrut asta, dar aşa a ieşit…

  2. Am făcut şi eu schimbarea necesară în blogroll… La bună recitire…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s