LXX. O nouă realizare a clasei muncitoreşti

 (Într-un univers paralel… cu realitatea)

Cuvântarea tovarăşului Nicolae Ceauşescu, secretar general al Partidului Comunist, preşedinte al Republicii Socialiste România, în faţa oamenilor muncii aflaţi în Piaţa Republicii, cu ocazia sărbătoririi a două decenii de la victoria asupra elementelor capitaliste destabilizatoare din 1989, concluzii desprinse în urma congresului al XXII- lea al PCR.  

Dragi tovarăşi, intelectuali, muncitori, reprezentanţi ai clasei proletare,

După 20 de ani de lupte împotriva capitalismului, după 20 de ani de la evenimentele tulburătoare din decembrie 1989, ţara noastră este un exemplu strălucit al victoriei socialismului şi al înaintării spre comunism. Cetăţenii acestei patrii, Republica Socialistă România, dispun de servicii publice şi sanitare, de şosele, turism şi de alimentaţie publică de cea mai înaltă calitate la preţuri accesibile oricui, de toate comodităţile unei societăţi moderne şi multilateral dezvoltate.

(Mulţimea aclamând: Uraaa, Uraaa, aplauze prelungite, Stima Noastră şi mândria- Ceauşescu România)  

Astăzi, la împlinirea unui nou cincinal glorios care a adus poporului român noi înfăptuiri pline de mândrie patriotică, la sărbătorirea victoriei poporului român asupra elementelor huliganice, reacţionare şi destabilizatoare, manevrate de agenturi străine prin intermediul unor duşmani ai poporului care au conlucrat la provocarea haosului prin care se urmărea  înlăturarea stabilităţii şi bunăstării clasei muncitoreşti, la 20 de ani de la acele evenimente, uzinele Dacia prin eforturi concentrate au relansat economia socialistă prin fabricarea unui nou model de automobil denumit Dacia 1300 rEvolution.  

(Mulţimea aclamând: Ceausescu PCR, Ceausescu PCR, Uraaa, Uraaaa)

Va adresez dragi tovarăşi, dragi prietini, dragi compatrioţi, chemarea de a întări în continuare şi neîncetat colaborarea pentru unitate naţională, de a vă dărui întru construcţia grandioasă a noului socialism, bazat pe bunăstarea poporului, integritate şi independenţă pentru a ridica pe noi culmi de progres şi civilizaţie patria noastră, Republica Socialistă România.

(Uraaa, Uraaa)

Astfel şi-a încheiat discursul ilustrul nostru şef de stat, astăzi 6 ianuarie 2010, zi  cunoscută sub denumirea populară de „Bobotează”.

Reclame

8 responses to “LXX. O nouă realizare a clasei muncitoreşti

 1. Salut cu respect şi lacrimi în ochi noul model Dacia. Aştept cu vădit interes relansarea Aro, Lăstun şi Oltcit.

  Offtopic: să foloseşti cu spor noua casă. Îmi place cum ai aranjat mobilele p’aci. 😉

 2. Ehe, mersi mult Ionut… te mai astept. aspectul blogului se datoreaza unei singure ratiuni, simplu si la obiect. sper sa mai reziste pana atunci partidu’ sa pot sa vad iesind pe poarta fabricii un Lastun Firebird.

 3. Sunt ghinionist, pierd toate discursurile istorice!

 4. Îmi place mai ales poza din header. Sau frontispiciu, mai pe românește.

 5. Io cre’ că era beat… hâc! C-o uitat de Mobra! Părerea mea!

  • Tovarasa melami, te rog sa/ti revizuiesti conduita fata de preamaritul sef de stat.

   • Da, toar’şu! Cre’ c-o fo’ Cico ăla cam tare…
    Uite, am băut un nechezol şi m-am mai trezit. Deci, să înţeleg că m-aţi tăiat de pe lista cu priorităţile pentru „Mobra”. Vă rog frumos să mă treceţi măcar pe aia cu „Pegas”. Sau cu „TV Color”. Hai că mă duc să prind loc la coadă, că se anunţă că bagă ceva, prin spate…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s