Mă doare la „ouă”

Am văzut ştirea precum că ouăle de la găini stresate ar fi nesănătoase. După care a venit şi dezminţirea, că na! se impacientează poporul şi nu e bine pentru producători că lumea nu le mai cumpără marfa şi mai bine dăm o şpagă unde trebe ca să muşamalizăm treaba „ca să aibe şi gura noastră ce să manăncă”.

Bine, ştirea a fost o găselniţă de pe canalele de ştiri serioase de prin alte părţi, că pe la ei se vorbeşte de foartă multă vreme de treburi de astea, nu ca la noi că n-aveau de nici un fel vreun viol al vreunei nonagenare sau vreun copil dispărut prin vreo pădure din nepăsarea părinţilor cu care să spargă ratingu’. Înafară de acest aspect „de piaţă”, vom lua în considerare ştirea în sine.

Aşa cum scrie în articolul acesta  , dar şi din altele pe care mi-e lene să le linkuiesc aici, căutaţi şi voi, oricum ştiţi că nu vorbesc prostii, nu obişnuiesc să beau şi să scriu în acelaşi timp. Ei bine, de la articolul respectiv putem deduce că orice formă organică, întâlnită pe planeta aceasta cel puţin, are capacitatea de a transmite un „mesaj chimic” încifrat în ceea ce numim celulă, care conţine în mare parte enzime, proteine şi lipide, care la rândul lor ascund gene, care gene alcătuiesc un ADN.

Pornind de la o a doua premisă, anume că un motor diesel este proiectat, fabricat şi ansamblat doar pentru motorină, deci consumă doar motorină şi elimină doar reziduri de motorină plus alte câteva chestii în mai mică măsură, tot aşa şi corpul omenesc a fost proiectat, fabricat şi ansamblat să funcţioneze doar pe chestii de provenienţă naturală, deci cam ceea ce ne oferă natura în mod natural.

Poate vi se pare normal că o găină, un porc sau o bovină pot creşte la fel de bine şi de natural la lumina unui bec, într-o boxă în care nu pot să-şi vadă nici tărtiţa ori coada, hrănindu-se din concentrate furajere care mai nou sunt un melanj spectaculos-periculos între câteva fibre vegetale (adică cam ceea ce rămâne după recoltatul porumblui, al grăului, hameiului, orzului  şi a altor plante asemănătoare, asta nu ar fi aşa de rău) şi alte resturi meanjere „ude”. Dar ce te faci când în concentratele respective se găsesc şi foarte multe antibiotice, dar şi resturi de origine animală, adică rubedenii nu chiar îndepărtate, decedate din cauze mai mult sau mai puţin cunoscute, asigură hrana descendenţilor. Drept exemplu, se face o făină din tot ce rămâne din bovine care au fost mulse până când au crăpat, iar carnea nu mai poate fi vândută pentru că e prea „aţoasă” pentru a fi consumată sub orice formă, din cauza unui accident genetic după ce vitele respective au consumat rămăşiţele răposatelor au dat în „boala vacii nebune”  

Antibioticele sunt atât de multe în carnea de peste ocean şi Europa vestică, cel puţin în cea ieftină, la 5 dolari-euro  bucăţoaia, încât am observat că o tăietură de pe mână îmi trecea de cel puţin trei ori mai repede decât în mod normal. Antibioticele cresc metabolismul animalelor, astfel încât se dezvoltă şi ajung la mărimi uimitoare în foarte scurt timp prin acumularea de apă în ţesuturile musculare dar şi în organele interne. Pentru că m-am adaptat dietei pe care o are în mod normal populaţia băştinaşă de peste ocean, m-am întors după doar câteva luni cu 20 de kilograme în plus de acolo. Am plecat de aici cu 68 şi m-am întors cu 88, asta doar aşa ca o paranteză. În mod normal, în doar câteva luni, doar o gravidă poate acumula atâtea kilograme. De la antibiotice îţi cresc şi unghile mai repede, chiar şi părul, experiment dovedit  la patru oameni din cinci, deci nu sunt singurul nebun.

Să revenim. Dacă o plantă e în stare să transmită în mod genetic un mesaj chimic care să ducă în mod hotărâtor la o schimbare adaptativă, vă puteţi închipui că orice produs animal are un mesaj chimic mai fast sau nefast pentru om. Binînţeles, e vorba de densitate, de îngrămădirea moleculelor pe centimetru pătrat, astfel carnea ar avea cel mai mare număr de enzime, proteine „rele”, apoi ar urma ouăle, lactatele. Un organism este ceea ce consumă,  deci suntem ceea ce îngurgităm în mod conştient sau ba.

Nu sunt un vegetarian fanatic, şi mie îmi place câteodată gustul unei bucăţi de carne de porc sau de vită mustind în sos de usturoi şi vin, dar să vii şi să afirmi că e ok să mănânci rahaturi e chiar absurd, mai ales venind din partea unei autorităţi care ar trebui să ne poarte grija la o adică.

Reclame

6 responses to “Mă doare la „ouă”

 1. Care „autoritate” are şi ea nevoie de bani pentru diverse chestii, aşa că o sponsorizare mai mult sau mai puţin pe faţă nu le strică. După care, şi opinia lor se schimbă, ca orice concluzie documentată ştiinţific! 😉
  Cm să nu conteze în ce stare era găina aia când se oua, odată ce s-a demonstrat că până şi o plantă reacţionează când te apropii de ea cu gânduri agresive?!

 2. „În mod normal, în doar câteva luni, doar o gravidă poate acumula atâtea kilograme”
  Ma gandesc la genul asta de hrana si posibilele efecte asupra gravidelor. Din cate stiu io, mai ales in primele luni de sarcina, antibioticele sunt evitate pe cat posibil.
  M-ai ajutat grozav cu treaba asta si mi-ai dat o ideie tare buna. Multam fain.
  PS. io am pus doozeci de kg in nici cinci luni, de la nefumat 😀

  • antibioticele sunt evitate pentru ca pot provoca leziuni la nivelul organelor vitale ale copilului care se afla in pantecul mamei. si nu neaparat nefumatul ingrasa, dar lipsa de activitate, sedentarismul, pentru ca din cauza lipsei de nicotina creierul nu mai comanda glandei hipofize sa produca endorfina, hormonul fericirii, dar tu ai mare nevoie de acest drog natural si incerci sa compensezi lipsa nicotinei cu mancare sau dulciuri. apoi tot fumatul iti accelera functiile metabolice dupa fiecare tigara ca reactie de aparare (in timpul fumatului intoxicai corpul) si deci metabolismul tau in atare consecinta consuma mai multa energie, insa dupa ce te-ai lasat de fumat, metabolismul s-a obisnuit sa lucreze la ritm accelerat dar fara consum, amplificat pe partea de absortie, ca sa contrabalansezi acest efect ai nevoie de multa miscare. iti recomand miscarea in apa, chiar daca nu stii sa inoti, jumatate de ora de exercitii într-un bazin pana la talie face minuni.

 3. De asta vreau sa evite jumatatea genul asta de hrana 😉
  Iara cu fumatul, drept ii ce spui. Acum am ajuns in faza in care am inceput sa dau jos, iara inotul chiar ii pe lista cu prioritati, pacat ca la noi in sat nu-i bazin acoperit, ca si piciu mi-e topit dupa apa.
  Multumesc frumos 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s