Despre iubire in termeni mecano-psihici

Iubirea înseamnă abandonarea sinelui în mâinile celuilalt, a iubi înseamnă a te arunca cu o încredere oarbă în braţele fiinţei iubite.

 Şi cum anume concret se realizează această abandonare de sine în viaţa reală.  Ei bine, atunci când ai un examen sau când încerci orice alt tip de obstacol ori necaz, în momentul când te întâlneşti cu persoana iubită, când o vezi,  aparent lipsită de necazuri, îţi vezi „aproapele” mergând, vorbindu-ţi, zâmbind, toate necazurile tale par să dispară undeva departe de unde nu te pot ameninţa. Aceasta înseamnă să iubeşti, să simţi că orice pericol îl poţi depăşi atunci când persoana iubită îţi este alături. Nu e mare filosofie, pare simplu în aparenţă, dar se pare că de fiecare dată uităm exact lucrul cel mai important despre partenerul de viaţă atunci când se iscă o ceartă, când o neînţelegere tulbură liniştea cuplului, şi anume uităm că el/ea a ales să fie ALĂTURI de noi indiferent de ceea ce s-ar întâmpla şi acest lucru este cel mai important pentru trăinicia cuplului.

 EA caută mereu soluţii din partea lui, chiar dacă nu sunt viabile şi nu au nici un fundament realizabil, concret, practic, vrea să fie liniştită, consolată, asigurată că totul va fi bine şi pe viitor ca şi ACUM, chiar dacă nci aici şi acum lucrurile nu stau pe roze. EL caută consolare, apreciere, încurajare, chiar dacă consolarea pe care o caută o va găsi în solitudine, alături de o bere rece în faţa televizorului, acest proces de relaxare are rol de catharsis, de defulare a tuturor frustrărilor interioare. Lui nu trebuie să -i spui de fiecare dată bravo şi să-l mângâi pe creştet ca pe un câine ca să-i arăţi recunoştinţa şi aprecierea pentru eforturile sale, dar un masaj, o cină la lumina lumânărilor din când în când va face bine amândorura. O femeie puternică va şti că nu are nici un sens ca bărbatul de lângă ea să sară la bătaie când ea e jignită, rănile suferite în urma încăierării pot fi fatale, şi de o parte şi de alta, dar mai cu seamă îşi va tempera partenerul şi va folosi mânia lui, orgoliul rănit,  în scopuri constructive. Ajunge să strecori un „Nu eşti în stare să baţi un cui în casă” dacă vrei ca el să se apuce de zugrăvit.

Când sunteţi în impas, o partidă de sex face minuni. Spun sex şi nu dragoste pentru că nu întotdeauna suntem pregătiţi să facem dragoste, e un ritual mult prea complicat pentru a fi pus în practică de câteva ori pe săptămână. Chiar dacă de multe ori poate părea o rutină, proverbul spune că foamea vine mâncând. Trupurile goale odată ce se întâlnesc ştiu ce au de făcut, trebuie doar să vă lăsaţi duşi de val. Umorul spre uimirea multora omoară sexul. Sexul e o chestie cât se poate de serioasă, pentru că necesită implicarea partenerilor în actul propriu-zis cu trup şi suflet. 

Dragostea adevărată se clădeşte în timp, pasiunea, fiorul dragostei de început, e altceva. Cu cât eşti mai în vârstă cu atât ţi-e mai greu să-ţi dai drumul liber în braţele unui necunoscut, pentru că asta este partenerul de viaţă la început, un necunoscut ca oricare altul. Dacă până în 27 de ani, în majoritatea cazurilor, nu-ţi găseşti jumătatea, ai mari şanse să nu o găseşti niciodată.  După această vârstă exigenţele sunt prea mari, conştiinţa e cristalizată pe deplin, îţi vine foarte greu să-ţi abandonezi sinele în mâinile altuia.

 Şi ca să închei, dragostea trece prin stomac, dar ca şi foamea, e oarbă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s