Statul te vrea TÂMPIT

Creaţia stă la baza productivităţii. Creaţia este fundamentul de bază al umanităţii, al dezvoltării. Creaţia provine din cel mai profund loc al spiritului uman, din subconştientul individului. Să impozitezi creaţia este ca şi cum ai spune stop dezvoltării, emancipării, PROGRESULUI. 

Creaţia nu este un act ce poate fi controlat, actul creaţiei are două etape. Etapa de alimentare, în care individul adună cât mai multă informaţie despre obiect, creatorul culege informaţii despre întreg mediul extern pentru a da naştere obiectului creaţiei. Toată această informaţie este stocată, depozitată în subconştientul profund al individului urmând a ieşi la iveală la momentul oportun, care de obicei este caracterizat de un declick personal. Perioada alimentării, cultivării  poate ţine o viaţă întreagă, un spirit cât mai cultivat poate oferi cele mai inedite răspunsuri la o problemă dată. A doua etapă esta denumită „Evrika” după interjecţia pe care Arhimede odată scufundat în apă a exclamat-o descoperind că apa îi împinge corpul spre suprafaţă cu o putere egală cu masa apei ocupată de corpul său, sau când mărul l-a lovit în cap pe Newton întins pe iarbă descoperind astfel legea gravitaţiei. Creaţia la modul ideal este un act spontan, care intervine fără acţiunea conştientă a omului, ea provine de undeva din străfunduri încă neştiute de specialişti.

A impozita drepturile de autor, deci actul creaţiei este ca şi cum ai dori să pui bir pe experienţele personale, amintiri şi pe cunoştinţele tuturor cetăţenilor, pentru că de acolo provine actul creaţiei. Acesta nu e un stat paternalist aşa cum doresc majoritatea românilor în neghiobia lor să fie ţara noastră, ci e un stat extrem autoritar, condus de o dictatură, căruia, ca în romanul lui Orwell, „1984”,   îi este frică de orice dovadă de individualitate, de personalitate individuală, de care ar putea da dovadă oricare cetăţean al statului român. Nu, statul român ne vrea „tâmpiţi”, pentru că doar aşa  NE POATE MANIPULA.

Creaţia, aş tinde să spun este un act sfânt, a cere bir pe creaţie, este ca şi cum ai cere bir pe credinţă, lucru care oricum se întâmplă, oricât de absurd ar părea, dar se întâmplă, de aici şi neîndoiala unora în instituţia bisericii.  Creaţia e un har dat de Dumnezeu, aşadar cine cere bani pe creaţie îl împrumută pe Dumnezeu.

Cazul pus în scenă al lui Ion Bârlădeanu este dovada absolută că omul fie se naşte cu talent, fie nu se naşte.

 Depresiile cel mai adesea se instalează pe fondul neimplicării sociale, al inocupaţiei, al şomajului. Munca înobiliază omul prin faptul că omul CREEAZĂ ceva cu mâinile ori cu mintea sa. Un om fără ocupaţie, este un individ ratat, care nu îşi găseşte niciun rost în a trăi, viaţa e lipsită de sens fără actul creaţiei proprii.  

A crea nu stă la îndemâna oricui, chiar dacă mulţi încearcă puţini reuşesc. A crea ne face să fim ceea ce ne autointitulăm ca fiind specie superioară. Actul creaţiei este doar în putinţa omului. Fără creaţie am fi fost încă la stagiul în care omul locuia în peşteri şi mânca fructele pe care pământul i le oferea de la sine. A crea înseamnă a fi mai aproape de Dumnezeu, căci el a fost cel care a făurit lumea şi omul. A crea implică talent, îndemânare, cunoştinţe. Omul dă plus de valoare obiectelor creând unelte, maşini, haine, opere, delicatese. Cel care nu e în stare a crea, e un incapabil. A reteza creaţia prin impozitare e ca şi cum ai dori să faci o lobotomie colectivă astfel să transformi societatea într-o masă de roboţi uşor de manipulat în scopul avantajelor proprii sau ai unei clase, grup restrâns de oameni. Educaţia, dreptul la opinie, la răsplată, la timp liber  nu mai sunt drepturile unei clase exclusiv elitiste. Să ceri impozit pe creaţie este ca şi cum ai împinge statul român spre o involuţie cu cel puţin o sută de ani când iobagii se răsculau în revoluţia de la 1907, din cauza bocancului tot mai asupritor al boierilor pus în grumazul ţăranilor.

De fapt, nici nu mi se mai pare chiar atât de absurd să ceri impozit pe drepturi de autor, mai ales după ce l-am văzut pe şeful statului cerându-i unei bătrâne de la ţară, năpăstuită de furia apelor să-şi facă singură pâinea, acest fapt dă dovadă că în România clasa politică nu mai are nici un fel de scrupule.

Reclame

2 responses to “Statul te vrea TÂMPIT

  1. Impozit pe creatie, bine spus. Indiferent ce creezi, pictura, vreo inventie, o carte, etc etc, statul zice ca trebuie sa platesti ca esti destept. Deci ajung si eu la aceeasi concluzie, statul ne vrea tampiti.
    P.S. Schimba linkul din blogroll, ca m-am mutat pe wordpress. Melicovici’blog de pe blogspot e sters. Numai de bine.

  2. mersi Adi de comment. numai de bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s