De ce este nevoie de un colaps mondial

 1. Populaţia globului e îmbătrânită, toate statele lumii, atât europene, cât şi asiatice se confruntă cu problema unor societăţi lovite de boala senectuţii. Terra e un loc aglomerat de câteva decenii deja, poate că popularizarea ei nu mai are un ritm atât de accelerat după ce marile imperii socialiste au căzut, dar faptul că speranţa de viaţă a crescut simţitor de la un deceniu la altul, a amplificat problema. Noile remedii farmaceutice tot mai numeroase, cât şi noile condiţii de trai  au făcut ca media de vârstă a populaţiei globului să fie tot mai mare. Iar problema traiului cotidian accelerată de un consumism furibund, precum şi programe care la bază s-au dorit constructive pentru o societate mai puternică precum cea a planningului familial sau a carierei de urmat în viaţă, au făcut ca familiile de tineri să-şi dorească întemeierea unei familii la vârste tot mai înaintate şi bineînţeles, ca o consecinţă directă, aceasta a dus la o nativitate foarte scăzută.   Ego-ul socio-profesional a lucrat în detrimentul stării civile.
 2. Va trebui să învăţăm să luăm lucrurile aşa cum sunt. Alergăm cu înfrigurare şi disperare mereu spre ALT-CEVA mai bun, mai măreţ sau pur şi simplu mai mult.  Stress-ul e un produs artificial al gândirii noastre înclinate fie spre o parte, fie spre alta a balanţei. Trebuie să învâţăm să apreciem viaţa la adevărata ei valoare, numai cine a trecut prin iad se poate bucura de raiul pe care- l trăieşte. Un colaps mondial ne va aduce cu picioarele pe pământ. Va trebui ca într-un viitor cât mai apropiat să ne debarasăm de perspective precum cea optimistă sau pesimistă, acestea nu fac decât să altereze realitatea. Lucrurile trebuie luate ca atare, dincolo de extremul aventuros precum „Carpe diem” şi fără a cădea în prăpastia extremei opuse a nihilismului şi absurdului total.
 3.  Pentru a trece la surse de energie alterantivă, schimbarea nu poate fi alta decât una bruscă. Trebuie să-i dăm pământului o gură de „aer”, la propriu, sugem resurse vitale care într-un final vor duce la extincţia noastră. Interesele economice actuale legate de combustibilii pe care-i folosim în prezent, sunt mult prea mari pentru a putea lăsa ca alte resurse ecologice precum hidrogenul sau energia eoliană să pătrundă masiv pe piaţă.
 4. Lumea are nevoie de un colaps pentru că are nevoie de un start nou. Lumea trebuie să o ia de la capăt pentru a învăţa din nou din greşelile din trecut. Lumea trebuie să înceapă din nou pentru a fi şterse toate datoriile, doar un colaps ar putea să salveze lumea de la un suicid financiar cu implozie întârziată, pentru că sistemul bancar se sucombă din interior. Băncile au vândut prin diferite metode credite care ofereau oamenilor banii din viitor cu ideea că într-o bună zi vor beneficia de pe urma scadenţelor tot mai umflate fie cu dobânzi tot mai nesimţite, fie cu penalităţi uriaşe, cu alte cuvinte au vândut banii din viitor la preţ dublu sau chiar triplu fără să se gândească că ele de fapt vând „timp” iar omul nu are decât o viaţă, fapt ce nu poate avea decât efecte inverse şi perverse faţă de cele preconizate.
 5. Lumea are nevoie de un colaps pentru a ne arăta că nu „ostilitatea” şi „atacul armat” sunt căile de dialog de urmat. Deşi amintirile despre cel de-al doilea război mondial sunt încă proaspete, tot mai multe state se înarmează cu bomba nucleară. Dacă toată industria de armament  de pe glob ar fi direcţionată spre alimentaţia publică, s-ar eradica foametea de pe Terra.

De un lucru sunt sigur, doar un colaps ne-ar putea dezvălui aşa cum suntem cu adevărat: lacomi, neputincioşi, invidioşi, egoişti, intoleranţi, claustrofobi, eretici, infatuaţi, nerecunoscători şi prefăcuţi, poate doar în urma unui colaps am redeveni UMANI.

Anunțuri

One response to “De ce este nevoie de un colaps mondial

 1. Hello.
  I am Iranian.
  I am poet.
  please visit my blog and send your comment about my poems.

  http://smh-rahemobham.blogfa.com/

  this is my Yahoo ID:

  rahemobham70@yahoo.com

  your friend
  Seyed Morteza Hamidzadeh

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s