„Bizbazar la final”

 Stupoare! Cea mai bună emisiune de ştiri din România a luat final. Moise Guran, realizatorul „Bizbazar” difuzată de Antena3 a anunţat aseară că este ultima sa emisiune.

În opinia mea „Bizbazar” a fost cea mai bine documentată emisiune de ştiri, de ştiri adevărate, care ne privesc pe toţi, mai ales din domeniul financiar. Bizbazar  a fost singura emisiune care îngloba România unei normalităţi vest-europene,  căci astfel de emisiuni , care prezintă realitatea economică mondială cu implicaţii naţionale, sunt foarte frecvente pe posturile din statele mai dezvoltate. Moise Guran este un finanţist foarte bine informat, dar mai ales unul cu simţ critic şi cu o profunzime greu de egalat. Faptul că încerca mereu să explice lucrurile şi pentru neaveniţii care urmăreau emisiunea sa mi s-a părut cel mai edificator lucru pentru o emisiune de profil socio-economic, căci astfel s-a dovedit a fi un adevărat deschizător de ochi, reuşea să prezinte tuturor lucruri evidente unui finanţist dar ascunse unui oarecare de pe stradă.

Bizbazar e una din puţinele emisiuni româneşti care se pot înscrie în rândul emisiunilor occidentale de succes. Formatul inedit, informaţiile prezentate, modul de prezentare, implicaţiile şi predicţiile socio-economice concrete şi cât se poate de pertinente m-au făcut să notez această emisiune cu nota 10.    

Mă intristează foarte tare faptul că Bizbazar a luat sfârşit pentru că spune un lucru şocant despre societatea românească actuală. Dacă o emisiune ca a domnului Guran nu şi-a mai găsit un public care să-i confere un rating îndeajuns pentru a supravieţui înseamnă că suntem cu adevărat un popor aflat pe drumul pierzaniei.

Anunțuri

2 responses to “„Bizbazar la final”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s