Metode de contracepţie

Ştiu, sună banal, toată lumea se pricepe la metode contracepţionale. La orice doctor de familie e cel puţin un afiş pe holurile cabinetului pe care stau rânduite cu punct şi de la capăt toate metodele posibile şi imposibile pe lumea asta de metode contraceptive.

Au venit în şcoală, când eram prin liceu, ne-au prezentat toate metodele pe-ndelete prin care un cuplu poate evita o sarcină nedorită. Nu o să vă plictisesc şi eu cu ele din nou, oricum internetul e plin de astfel de articole. Dar, acum după mai bine de 10 ani de când mi-am început viaţa sexuală, mă simt în stare să dau un sfat acelui adolescent în pielea căruia mă regăseam şi eu în timpul liceului.

A venit o echipă de planning familial în timpul orei de dirigenţie în clasa a -XI-a, ne-au împuiat capul cu tot felul de bazaconii, au băgat frica în noi, că „nu doriţi să aveţi un copil la vârsta aceasta, e un risc prea mare pe care vi-l asumaţi”. Dar lucrurile stau în felul următor:

1. Orice fel de macho ai fi sau adolescent plin de coşuri care se masturbează după revistele de modă ale mămicii, trebuie să ştii că nu sunt decât 75% şanse să laşi o femeie însărcinată în perioada de ovulaţie şi doar 25% şanse în restul perioadei. Cum aflii perioada de ovulaţie a prietenei tale? Păi e simplu, calculezi 14 zile din prima zi a ciclului menstrual, adică dacă îi vine regulat şi are ciclu în 2 iunie trebuie să te fereşti ca dracu’ de tămâie să faci sex cu ea în 16 iunie, mai pui o zi-două ca marjă de eroare ca să fii sigur. Asta sau îi iei temperatura corporală şi dacă are cu un grad mai mult decât trebuie, înseamnă că-i la ovulaţie.

2. Foloseşte prezervativul, când nu eşti sigur foloseşte PREZERVATIVUL. Sigur e incomod, atât pentru tine cât şi pentru ea. Simţi că-ţi ia penisul foc dacă nu e lubrifiat cum trebuie, lucru care se întâmplă la cele mai ieftine mărci. Uneori se umflă şi scoate sunete ciudate din cauză că penisul nu e în aceeaşi stare erectilă tot timpul, nu e la fel de vascularizat cu sânge în timpul aceluiaşi act sexual, dacă stai întins pe sapte nu mai eşti la fel de vânjos. Pleosc, pleosc se aude dintre picioarele ei şi te pufneşte şi pe tine şi pe ea râsul şi adio partidă de sex. Se poate să fie găurit şi cu toate astea să nu ştii, şi iată boacăna, „de ce ţi-e frică, de aia nu scapi”. Dar cel mai sigur e să foloseşti prezervativul, dacă nu-ţi cunoşti partenera de sex de foarte mult timp cât să ai încredere în ea că nu suferă de vreo boală venerică sau poate chiar SIDA, nu spune niciodată că ţie nu ţi se poate întâmpla, aşa au făcut alţii de ordinul miilor ca tine şi acum regretă toată viaţa.

3. Să zicem că vă cunoaşteţi de ceva vreme şi vreţi să scăpaţi de stress-ul de a cumpăra şi de a folosi mereu prezervative. Anticoncepţionalele sunt bune pentru tine, ca bărbat, înlătură disconfortul prezervativului, asta în caz că ea acceptă să urmeze tratamentul, pentru că anticoncepţionalele se iau conform unei prescripţii din partea unui medic în urma unei consultaţii care se face de obicei la un doctor ginecolog sau un cabinet de planning familial, apropo, în caz că nu vă permiteţi,  există cel puţin un cabinet de planning familial în fiecare oraş care face consultaţii gratuite, cel puţin aşa se făcea pe vremea când eram eu adolescent. Dar trebuie să ştii, din postura bărbatului o zic, că anticoncepţionalele sunt de fapt  hormoni administraţi regulat, care au efecte negative asupra partenerei cum sunt îngrăşarea, pilozitatea excesivă uneori, în orice caz cu timpul corpul suferă schimbări estetice neplăcute, deci… nu e chiar cazul ideal pentru domnişoare-doamne.

4. Dacă vă cunoaşteţi de ceva vreme şi aveţi încredere unul în altul puteţi folosi cu încredere metoda coitus interruptus, necesită ceva durată până când să vă temporizaţi clipa de climax, o să treacă ceva partide de amor până când să controlaţi momentul în care să aveţi orgasm, dar lucrul acesta ajută şi pentru viaţa sexuală a cuplului pentru că veţi învăţa cum să vă cunoaşteţi mai bine. Cheia stă în control, odată perfecţionată tehnica, o să vă aducă ceva beneficii „la pat”, dintre cele mai senzuale şi erotice cu putinţă. Learn and have fun, what can be better? Folosind coitus interruptus plus metoda calendarului nu aveţi cum să daţi greş în a programa exact data când doriţi să aveţi un copil. Eu sunt exemplul viu al acestui experiment, pentru mine a funcţionat mai bine de 10 ani, e adevărat pentru asta necesită şi un (o)  partener(ă) stabil(ă).

Acesta e un sfat gratuit, nouă ne-au trebuit vreo doi ani ca să aflăm care metodă e mai bună pentru noi.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s