douăj’ de ani de capitalism

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu am crescut cu Tupac, BUG Mafia, Paraziţii, La Familia, pentru că aia se asculta la vremea aia. La vremea când eu eram încă în gimnaziu şi terminam ciclul V-VIII, abia apăruse hip-hop-ul în România, dar era de un rafinament sublim la ora aceea, poate pentru că era greu să promovezi ca formaţie pe piaţa românească de muzică.

Erau vremuri foarte tulburi în România zilelor când eu abia prindeam conştiinţă de lumea care mă înconjoară. Minerii erau la nu ştiu câta mineriadă, bişniţarii şi valutiştii se băteau în cartierul „Noua” al Braşovului- nici nu ştiu care era mai rău famat, cel în care locuiam eu sau oricare altul, pentru că toate erau la fel. „Viaţa de cartier” era pe atunci o cultură urbană, era singura pornire după care se ghida lumea,  singurul insitnct de supravieţuire, singura modalitate de exprimare.

România copilăriei mele e legată de revoluţia din ’89,  mineriade, asedierea TVR, conflictul interetnic de la Târgu Mureş, tranziţie, valutişti, bande mafiote, găşti de cartier, jocuri piramidale şi fonduri de investiţii, apariţia ProTV-ului, televiziunea prin cablu, bănci falimentare, bursa vizelor,  disponibilizările masive ale marilor întreprinderi, privatizare, reforma învăţământului, emigrare în  Canada, munca în Cipru şi Dubai, exodul românilor către Italia şi Spania, explozia preţurilor în imobiliare şi acum criza economică. O bucată de istorie cam zbuciumată pentru doar două decenii.

Anunțuri

2 responses to “douăj’ de ani de capitalism

  1. Daca stau sa ma gandesc bine, bunicii nostri, tot in decurs de cateva decenii, au prins 2 razboaie mondiale si foametea…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s