Întâlnirea „dreptei” strâmbe

Domnul preşedinte a afirmat printre alte neghiobii caracteristise domniei sale însoţite de aceleaşi hăhăieli groteşti că doreşte să facă din România un stat minimalist. După cum se vede Băsescu iar ne ia de proşti.

Preşedintele tuturor românilor doreşte să desfinţeze statul social, pentru că România nu-şi mai permite să fie un stat asistenţial. Bun, n-am nimic împotrivă, la urma urmei putem transforma România într-un paradis fiscal de tipul statului cipriot care se pare nu numai că funcţionează fără probleme dar chiar înfloreşte pe zi ce trece.

Dar pentru a dori ca statul să nu mai fie motorul principal al economiei ci doar un administrator al ei, trebuie să iei măsuri în atare consecinţă. Adică nu poţi să sugi resurse din economie cu nemiluita şi apoi să le spui oamenilor descurcaţi-vă singuri pentru că statul nu vă poate şi nu doreşte să vă ofere asistenţă socială. Un stat minimalist implică după sine o cotă de impozitare minimă, iar România este fruntaşă la acest capitol cu un TVA de 24% şi o retribuţie către asigurările sociale de 43% din partea angajatorului şi a angajatului.

Acest gen de măsuri mi se par la fel de aberante precum schimbarea orientării către dreapta peste noapte a partidului democrat, după ce cu o zi înainte a fost un partid de stânga.  Nu poţi să afirmi că doreşti un stat minimal dar pe de altă parte să ceri unui agent economic aproape jumătate din retribuţia angajatului său şi contravaloarea unui sfert din toate bunurile sau servicile pe care le vinde, în opinia mea atunci se numeşte că e stat social.

Mie mi se pare că preşedintele nostru vrea să ne transmită în modul cel mai clar „După ce v-am amanetat, descurcaţi-vă!”.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s