r-Evolutions

Într-un anume articol, de pe un anume site se afirmă: „Extratereştrii nu sunt importanţi pentru evoluţia spirituală, ci doar pentru cea tehnologică”. Bine, sunt băgaţi şi masonii la grămadă acolo poate, poate se-ncheagă ceva de un articol.

Fapt este că oamenii înzestraţi cu oarecare materie cenuşie au dorit dintotdeauna să se reunească în tot felul de congregaţii, asta pentru că e un fenomen natural ca cei care au cunoştinţe vaste despre un anume domeniu să schimbe informaţii cu cei care la rândul lor deţin un bagaj important de informaţii despre acelaşi domeniu de interes sau chiar despre altul cu scopul constructiv de a descoperi cât mai multe lucruri despre un anumit fenomen sau materie. Şi pentru că oamenii aceia deţineau un anumit nivel intelectual au preferat să rămână discreţi pentru a nu trezi suspiciunile plebei, nefăcând altceva decât ca prin dorinţa aceasta de a rămâne discreţi să stârnească şi mai tare curiozitatea celor mulţi şi astfel să întărească, să amplifice,  orice suspiciune care plana la adresa lor.

E adevărat, astfel de congregaţii precum masoneria a dorit să-ţi păstreze caracterul elitist nelăsând să intre în rândurile lor pe oricine. Ritualurile de avansare către un grad superior sunt şi au fost dintotdeauna metodice, ciudate, profunde, macabre şi privite din exterior chiar înfricoşătoare. Dar ritualurile acestea sunt necesare pentru că altfel s-ar pierde din motivaţia, sensul profund şi accederea solemnă către un grad mai înalt pe scara masonică care nu aduce cu sine mai multe drepturi ci dimpotrivă mai multe responsabilităţi, ori dreptul la trecere liberă şi la avansare gratuită ar face ca tot acest proces şi organizaţie să fie deriozorii şi iniţiatul să submineze valoarea rolului ce i s-a acordat în frăţie.

Extratereştrii ar putea fi importanţi pentru evoluţia tehnologică şi nu pentru cea spirituală, afirmă masoneria conform articolului citat. Poate că au dreptate, societatea spirituală din ziua de azi poate că nu a ajuns la stadiul de dezvoltare de care ar fi fost pe deplin capabilă din cauza judecăţii oneroase de care dăm dovadă.

O civilizaţie nu neapărat superioară nouă, dar mai avansată tehnologic poate că nu ar avea credinţa într-un Dumenzeu, nu ar avea proprietatea Raiului sau a Iadului, concepţie care prejudiciază mult gândirea umană.   Societatea umană la momentul actual este una destul de sensibilă în ceea ce priveşte pedeapsa cu moartea, zic eu din cauza ignoranţei şi a nesiguranţei sociale care parvine din corupţia care şi-a întins tentaculele afectând până şi minţile cele mai luminate.

O lege a psihologiei spune că un individ care nu poate fi recuperat mai bine este abandonat din punct de vedere al recuperării clinice, asta datorită faptului că nu merită consumul de energie care se iroseşte pur şi simplu. Un individ care nu-şi dă consimţământul ( nu neapărat scris), care nu vine în întâmpinarea clinicianului, un caz recuperabil chiar cu costuri maxime sau minime care nu întinde braţele pentru a primi ajutorul întru însănătoşire nu merită atenţie şi îngrijire.  La fel ar tebui să se-ntâmple şi-n cazurile justiţiabile, ai trădat, ai furat, ai omorât şi ai fost condamnat în trei cazuri sau mai mult, acel individ ar trebui condamnat la moarte din oficiu.

Să duci în spate o ceată de răufăcători doar pentru a te declara o societate care promovează toleranţa până la limita sublimului, nu dovedeşte decât că e o societate slabă care nu crede cu adevărat în propriile valori şi care se teme să ia decizii finale. Poate că o rasă aliană nu are valori precum toleranţa la infinit şi poate tocmai acest lucru i-a ajutat să ajungă la o civilizaţie superioară din punct de vedere tehnologic care mai apoi s-a manifestat şi-n plan social.

Gândiţi-vă o clipă! Decât să trăiască 6 milioane de oameni rău, nu mai bine trăiesc 3 milioane bine? Nu promovez selecţia naturală, ar fi o neghiobie, dar mi se pare aberant să dăm şanse unuia care a călcat strâmb în detrimentul a cine ştie câţi alţi anonimi care au foarte puţine şanse de afirmare şi care ar avea un cuvânt de spus în anume domeniu. Decât să plătim întreţinerea unui deţinut condamnat la închisoare pe viaţă pentru omor deosebit de grav cu premeditare, mai bine plătim bursa unui elev eminent.

Credeţi în reabilitare, şi eu, dar nu în sistemul penitenciar de oriunde din lume din acest moment. Societatea umană este departe de a fi perfectă, iar pentru a menţine o grădină îngrijită trebuie să mături uscăciunile.

Anunțuri

3 responses to “r-Evolutions

  1. Probabil că sistemul penitenciar ar putea și ar trebui reformat din temelii. Aș prefera însă ca cineva din interior să facă o astfel de reformă. Nu de alta dar poate știe mai bine care sunt problemele specifice care apar pe acolo.

    Adică de exemplu poate aș fi de acord cu construirea de canale și autostrăzi de către cei exagerează cu recidivările dar nu știu dacă tăiatul gâtului cu unghiera ar rezolva într-adevăr ceva pentru societate, cu atât mai puțin pentru cel în cauză.

    • e o discutie ipotetica despre o lume aliana, totusi, cel putin asa am dorit sa o redau. dar imi convine ca deschide o intreaga discutie despre pedeapsa capitala. tu spui de taiatul gatului cu unghiera, nu eu, cine-i mai crud in situatia asta?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s