Jocul câinilor în ţara orbilor

Au mâncat-o câinii pe femeia aia. Nu prea rezultă ce căuta ea acolo, dacă era sau nu angajată acolo, dacă a sărit gardul sau dacă a intrat ca orice alt om pe poartă. Oricum, în oricare altă ţară civilizată  de pe planeta asta, episodul de faţă l-ar fi oripilat şi pe cel mai afurisit cetăţean al ei. La noi se fac nişte tolcşoaie, îl mai dă pe primaru’ „Doctor ratat” la televizor şi iată, gata am soluţionat cazul.

Chestia cu câinii e foarte uşor de înţeles, din perspectiva banilor că acolo e de fapt problema. Primăria ar trebui să-i adune şi să-i ducă la un adăpost de animale, dar dat fiind faptul că nu e bani pentru nimic altceva decât pentru nişte proiecte fanteziste din care trebuie ca nişte şmecheri să mai câştige multe milioane de euro din exproprieri, nu există aşadar adăpost de animale care e lăsate la o adică să trăiască în stradă libere şi fericite, să-şi dea duhul în radiatorul vreunei maşini care are cel puţin 60 de km/h, să dezfigureze vreo fetiţă, să mai mănânce vreo babă sau să omoare câte-un japonez.

  Ar exista o soluţie şi aceea ar fi exterminarea bietelor canide prin eutanasiere. Aici intervin ONG-urile, care se bat pentru bietele animale, chiar dacă pentru oamenii precum femeia care tocmai a murit nu se mai bate nimeni la trei zile după ce se termină toată această tevatură. Păi ONG-urile se bat pentru bietele necuvântătoare nu pentru că ele nu ar fi avut şanse de egalitate la învăţământ şi instruire, dar se bat pentru nişte finanţări care vin, de unde credeţi, tot de la guvern ca să le mai închidă gura sau din fonduri UE, Phare şi alte bazaconii de-astea.

Dacă am pune capăt acestui lanţ vicios prin strângerea câinilor de pe stradă, nu ar mai avea nimeni de câştigat. Nici firmele afiliate pe lângă primării aşa numite de ecarisaj care nu fac altceva decât să sugă bani din bugetul public câştigând bineînţeles licitaţii publice corecte şi transparente, dar la fel de inofensive pentru străzile noastre ca soluţia folosită împotriva gripei aviare care s-a dovedit a fi un simplu şampon. Nu ar mai câştiga nici ONG-urile, că dacă nu există nici un monstru, nu mai avem nevoie nici de cavaleri care să ne salveze domniţele de la ananghie. Iar primăria ar trebui să relocheze resurse pentru proiecte care nu interesează pe nimeni, precum un adăpost de animale fără prea mare parandărăt, şi oricum or să apară mereu planuri mai măreţe cu termene atât de nerealizabile cât să stai la primăria un mandat întreg şi să deturnezi fonduri cât să traiscă bine stră-stră-stră nepoţii tăi.

Reclame

3 responses to “Jocul câinilor în ţara orbilor

  1. Ar trebui sa se faca ceva, dar, din pacate, doar animalele sunt protejate, pe cetateni nu-i protejeaza nimeni… vezi aici http://carmensima.ro/2011/01/18/latra-cainii-in-giurgiu/

  2. Mikaeleon, trec din cand in cand pe aici, te citesc, imi place, dar nu sunt in stare sa las un comentariu 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s