Noua Credinţă

Cred că a venit timpul ca ideologiile vechi să se reformeze prin filtrul actual de gândire şi din punctul de vedere al  lucrurilor la care ne găsim astăzi. De fapt, acest proces ar trebui să fie unul constant, dar societatea şi-a dovedit de atâte ori şi cu atâta stoicism reticenţa faţă de noi idei încât foarte puţini încearcă să mai contrazică legile actuale care guvernează societatea, Universul, gândirea.

Ce anume stă în calea schimbării? Confromismul. Conformismul se pune de-a curmezişul faţă de orice nouă idee care ar putea să revoluţioneze modul de gândire într-un anume domeniu sau altul. Conformismul survine datorită fricii. Frica de a fi contrazis, frica conflictului ideologului cu societatea, frica de a greşi şi de a induce în eroare, frica de a-şi susţine propriile opinii.

Noua credinţă cre că ar trebui să propovăduiască deschiderea. Glasul orbului înseamnă vederea dincolo de aparenţe, viziunea nebunului reprezintă puterea hazardului, părerea prostului se reuneşte sub presiunea gloatei, judecata bogatului reduce totul la eficienţă.

Noua credinţă ar trebui să învingă, să treacă de bariere peecum prejudecata, manipularea, încrederea oarbă, puterea absolută. Înşelăciunea prin metode subversive şi tehnici subliminale în detrimentul înţelegerii complexităţii sociale nu-şi mai are rostul  într-o societate emancipată relaţional, structural şi la nivel de trai.

Reclame

One response to “Noua Credinţă

  1. Sunt semne peste tot in lume, in sfarsit, si oamenii par sa inteleaga ca libertatea este o partitura cantata de altii. Iar spiritul Noii Credinte de care zici vine tocmai din Africa, de-acolo de unde a-nceput totul…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s