Jmenozeala cu Schengen

Să vă explic cum stă toată târâşenia cu spaţiul Schengen.

 Noi am avea de câştigat pe lângă libera circulaţie în spaţiul mai sus amintit, drept de care spun eu că deja ne bucurăm chiar dacă vameşii de pe la Arad mai cer câte doi euro de cap de cetăţean care trece graniţa altfel ameninţă că devin scrupuloşi şi controlează bagajele la sânge şi reţin autocarul în vamă cel puţin 24 de ore.  Am avea de câştigat şi liberalizarea pieţei muncii, care acum e doar pseudo-liberă pentru că oricărui muncitor român nu i se dă posibilitatea de a munci în orice sector, domeniu de activitate, doar în cele delimitate prin lege printre care se numără construcţii, agricultură, asistenţă socială, turism şi metal-mecanica. Adică, spus cu alte cuvinte, dacă doriţi să vă angajaţi ca agent de pază o puteţi face dar sub altă titulatură, cum ar fi portar, sau sub acoperirea unui contract la proiect pe o durată determinată.

Lucru ştiut că aglomerările urbane europene sunt sufocate la propriu de extracomunitari, situaţia actuală cunoscând o explozie de neegalat în ultimii ani, astfel încât abia mai zăreşti câte un italian pe străzile din Milano, câte un francez prin Paris, sau un grec prin Atena.   Europa Vestică se teme că datorită corupţiei la toate nivelurile din România plus situaţia economică actuală care ar putea înrăutăţi lucrurile exponenţial, ţara noastră ar putea deveni în scurt timp poarta de intrare a clandestinilor în Europa venind dinspre Orient cu ţinta fixă de a ajunge în marile metropole Europene dacă graniţa la frontiera cu Ungaria s-ar desfiinţa. Cred şi eu, la foamea care este acum în ţară, un vameş ar fi în stare ca pentru câteva mii de euro, să nu spun chiar sute, să lase să treacă un camion plin cu turci cu destinaţia Germania.

Occidentalii nu au de ce să se teamă, nu, nicidecum, pentru că România are grijă să le facă acte celor care emigrează către Europa, aşa că le acordă cetăţenie română şi buletin pe bandă rulantă tuturor confraţilor noştri de peste Prut.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s