Pensionarul şi căţelul

Ce duios, un tablou care-ţi înmoaie sufletul. Un pensionar în redingotă cu o pălărie în cap plimbând un bişon cu o vestuţă roşie, croşetată din mohair de băbuţa consoarta domnului din imagine. Şi afară plouă mocăneşte, şi moşul are acelaşi pas sacadat indiferent de-i soare sau plouă. Căţelul scutură capul uşor şi mai adulmecă din când în când trecerea vreunei potăi pe aleile parcului sau prin parcarea de prin jurul blocurilor.

Dar nu trecător oarecare nu e la fel de sensibil văzând cum pe trotuar se scurg căcăreze şi polaia abia reuşeşte să spele pişatul javrelor, maidanezi cu pretenţii de rasă doar pentru că locuiesc la bloc şi se îndoapă cu resturile de la masă.

E o doamnă în vârstă, o cunoaşte trecătorul nostru, are un ciobănesc unguresc, care se cacă cât un om îmbuibat după o masă copioasă. Altfel exemplarul e frumos şi blând, stăpâna e numai miere când i se laudă patrupedul, dar balega de dimensiunea unei pungi ecologice pute de-ţi pică nasul în zilele toride şi rezistă şi la aluviunile a trei zile ploioase.

Drăguţi, simpatici, dar adunaţi naibii după ei! se gândi trecătorul. Dacă îţi iei un câine, asumă-ţi responsabilităţile pe care acest lucru le implică. Adună căcatul după câinele tău, nimeni nu e obligat să o facă în locul tău! îşi spuse trecătorul scrâţnind din dinţi a înjurături amare. O să mă cac şi eu într-o zi în faţa uşii lor, mă întreb cum o să reuşească să ocolească drăcovenia care o să-i privească cu ochi nevinovată, că nici pe aia sigur n-o s-o adune, o s-o lase să putrezească acolo! 

Reclame

One response to “Pensionarul şi căţelul

  1. Pai eu zic ca merita facuta incercarea, dar e suficient sa „transplantezi” balega pusa la dispozitie.

    Ah, si cateii de buzunar cocolositi in mohair nu mi se par un tablou induiosator, cat unul groaznic de trist.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s