„Secretele fericirii” de Richard Schoch

Nu am terminat încă de citit cartea, dar ard de nerăbdare să v-o recomand cu căldură. Cu bună dreptate, autorul ne îndeamnă să descoperim „ce putem învăţa din trei milenii de căutări”.

Ştiţi acel tip de carte despre care se spune că sunt ferecate „secrete” între coperţile  ei, autorul şi-a ales foarte bine titlul „Secretele fericirii”, pentru că secretele cele mai bine ferecate sunt cele mai evidente, cele care ne stau cel mai la îndemână, dar nu le vedem din cauza tendinţei noastre de a distorsiona semnalele codificate în mesajele care ajung la noi, care intră în câmpul percepţiilor noastre şi care se modifică din cauza reprezentărilor noastre sociale.

    Sunt atâtea adevăruri descrise pe centimetru pătrat încât trebuie să-ţi menţii atenţia trează în mod constant pentru a nu pierde nici un dram de înţelepciune pe care autorul îl transmite. Te izbeşte claritatea, limpezimea gândirii, dar mai ales concreteţea cu care e abordat un subiect pe tema atât de abstractă şi de difuză cum este cea a fericirii.

Sunt descrise şi reliefate adevăruri atât de palpabile, atât de prezente în vieţile noastre cotidiene încât nici măcar nu ne sinchisim să le luăm în calcul. O mică schimbare de percepţie şi reprezentare a acţiunilor noastre, a modului de raportare la mediu şi a contactului cu lumea ar putea să schimbe cu totul viaţa noastră.

„Sper ca această carte vă va ajuta să deveniţi arhitectul propriei voastre fericiri”. Richard Schoch

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s