Telefonul mobil

Câtă putere poate avea asupra noastră acest „device” electronic, în urma unui singur apel putem fie să exaltăm de fericire, fie să aflăm vestea unei mari nenorociri. Acest cordon ombilical care ne ţine ataşaţi de plasa invizibilă a societăţii actuale, poate distruge într-o clipă prin ceea ce auzim în difuzorul acela minuscul un rai iluzoriu sau să caşte sub picioarele noastre un hău infernal.

Telefonul mobil ne ţine ataşaţi la aparatele care măsoară şi întreţin semnele noastre vitale, asemenea unei marionete lipsită de viaţă impulsionată să ţopăie cu şocuri electrice. Telefonul din buzunarul nostru e un defibrilator vocal care te trezeşte la viaţă cu fiecare ţipăt de ajutor sau de control care te apelează.

Dacă îţi pierzi telefonul sau îl uiţi acasă parcă eşti un om mort, ai nevoie de ajutorul unui prieten sau trebuia să te întâlneşti cu cineva şi nu mai apare, te  simţi de parcă nu ai mai avea mâini şi picioare.

De ce nu se face o zi internaţională „Fără telefon” sau a „Telefonului stins”sau „închis”. Să închidem toţi telefoanele măcar pentru o zi, să ne readucem aminte de timpurile când nu eram scalvii tehnologiei moderne, să întreţinem o relaţie naturală, firească între patru ochi cu cei din jur. Mă irită să observ cât de mulţi oameni se ascund în spatele telefoanelor, cât de tupeişti sunt unii la telefon crezând că dacă nu-i priveşti în timpul convorbirii în ochi nu-i va mustra conştiinţa pentru tâmpeniile şi obrăzniciile pe care le scot pe gură.

Alteori aştepţi cu nerăbdare să sune odată telefonul crezând că ceea ce vei auzi îţi va deschide un nou drum, îţi va da o nouă speranţă, şi uneori aşa se şi întâmplă, primeşti un răspuns favorabil care te impulsioneză, îţi dă aripi şi-ţi vine să ridici în slăvi telefonul asemenea unui zeu preamărit, uitănd că el e doar mesagerul , mijlocul, nu şi izbăvitorul, sfântul care ţi-a dat undă verde.

Telefonul şi lenjeria intimă sunt lucrurile indispensabile în viaţa cotidiană, nu departe sunt timpurile când o să schimbăm telefoanele ca pe chiloţi, deocamdată mai sunt câţiva reticenţi ca mine la această idee.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s