Top Chef, Antena 1

Sunteţi varză! Da, Antena 1 e varză în ceea ce priveşte reality show-urile gen „X Factor”, „Te cunosc de undeva” şi mai nou” Top Chef”. Cred că nu le funcţionează bine spre deloc departamentul de HR, pentru că se pare că nimic nu le iese bine, de la lumini, la recuzite, sunet şi mai ales moderatori. Profesionalismul e precar, şi totul porneşte de la recrutările de personal, fie de gurişti sau VIP-uri, fie de cocalari sau piţipoance, deşi recunosc  la cei din urmă se pricep mai bine.

Am aşteptat cu mult interes noul şi prea mult promovatul Top Chef, mai ales că se recomanda de la sine prin prezenţa chefului Joseph Hadad, dar începănd de la moderatoare care este o guristă persiflant-antipatică şi fără pic de fler, până la organizarea concursului care se prezintă sub forma unui haos organizat n-am reţinut mai nimic altceva, decât o gâlceavă permanentă sub forma „Folclorul contraatacă” (altă emisiune de rahat de la Antena 1).

Pur şi simplu, scenariştii show-ului n-au fler, nu observă de fapt sublimul competiţiei: felurile pregătite şi modul lor de pregătire, dar mai ales oamenii şi poveştile din spatele lor. Regizorii au prins cadre aiurea, fără să focalizeze un proces culinar oarecare, şi în opinia mea de amator parcă n-au lumină destulă cadrele, ori e totul prea fugitiv şi nu înţeleg nimic din concurs.

Totul porneşte de la HR, problema provine de la cine a făcut angajările pe la Antene sau toată compania stă sub semnul nepotismului şi al cumetriei pornind de la vârful pirmaidei în jos. Fraţilor, nu se poate, mă aşteptam la o emisiune decentă nu la o abrambureală organizată, că aia se numeşte bambilici şi nicidecum reality show.

X-Factor m-a pierdut după preselecţii chiar dacă nici atunci nu prea m-a convins deşi anteniştii au schimbat membrii juriului, care acum recunosc sunt mai acceptabili, mai simpatici şi mai cu FLER decât ceilalţi care au fost înainte.  

Antena 1 duce şi o lipsă acută de moderatori, în afara celor doi prezentatori matinali, Răzvan şi Dani, restul sunt gurişti, iar istericul de Dan Negru mă scoate din sărite cu gestica lui pantomimică, largă şi ar dori el dezinvoltă dar de fapt nu e decât dezorganizată şi uşor paranoică.  Se citeşte pe el că e plictisit de anonimii neînsufleţiţi care-i vin la emisiune şi dezgustat  de aerele de vedetă ale VIP-urilor care se perindă pe la televiziuni în speranţa că ciupesc şi ei câteva sute de euro pentru o apariţie palidă la emisiuni cu piţi dezbrăcate şi cântăfleţi răsuflaţi.

Da, recunosc, îmi place „Vocea româniei” şi mi-au plăcut foarte mult „Românii au talent” şi „Masterchef”, pentru că pornind de la juriu, moderatori,  scenariu şi punere în scenă, totul este presărat cu sare şi piper.

Deci Top Chef are cele două atribute care au bunăvoinţa să mă scoată din sărite, show-ul e superficial şi haotic. Sfat pentru conducerea antenelor, concediaţi-vă departamentul de HR pentru că se pare că nu dă randament.

4 responses to “Top Chef, Antena 1

  1. Mare dreptate in tot ce ai scris. Foarte proaste emisiuni fac .. tot ma intreb cum reusesc !! De condediat . ce sa mai concedieze.. doar acum din mai si-au adus ceva producatori de la Protv.. care cica au facut parte din echipa de productie.. culmea chiar a Masterchef-ului. Dar se vede treaba ca odata ajunsi la Antena.. cam uiti meseria.. de ies atat de slabe emisiunile .. cum e si Factorul

  2. apropo prezentatoarea e ORIBILA !!! Orcum nu-mi mai pierd vremea cu urmatoarea emisiune . M-am lamurit !!

  3. Degeaba incearca Antena 1 sa copieze ProTv-ul, niciodata nu va ajunge la inaltimea lor. Singura chestie interesanta la ei e Observator Special, in rest numai rahaturi pentru babe triste. Acum au mai scos o emisiune, ceva in genul Romanii au talent, dar deja sunt penibili.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s