Apariţia omului pe Pământ

Există mai multe teorii privitoare la apariţia omului pe Pământ. Noţiunea de „apariţie” este improprie, pentru că fiinţa umană nu a apărut pur şi simplu din neant, nu s-a creat nimic din nimic, precum în Univers nimic nu se pierde, totul se transformă. Chiar dacă toate lucrurile sunt la fel de efemere, improbabile şi de şubrede precum un balon de săpun care pluteşte până când se sparge imprevizibil. Lucrurile nu iau naştere din nimic, ci dintr-un mix bine ticluit din substanţe omogene, din materie la fel de concretă precum apa sau la fel de invizibilă precum aerul.   Universul nu a luat naştere din nimic, la baza lui au stat două particule de materie, cu masă  şi energie proprie, astfel s-a format un impact eficace după care cele două particule s-au respins rezultatul din ciocnirea celor două particule primordiale a reieşit o explozie de energie şi de alte particule într-o dezordine care a alcătuit materia. Materia astfel formată a condus la formarea altor ciocniri care la rândul lor au interacţionat cu materia iniţială. Astfel încât materia finită supusă unor fenome fizice pe care nici astăzi nu le înţelegem a dus printr-o „extrapolare” (extindere ipotetică) a materiei la o densitate infinită.

Prima teorie a apariţiei omului, vorbesc despre apariţia conştiinţei umane, şi nu a vieţii în general, şi cea mai veche dintre teorii este cea creaţionistă, prin care bineînţeles Dumnezeu a creat toate formele de viaţă, inclusiv cea umană. aşa cum e descrisă în Biblie, după cum toţi ştim, sau ar trebui să cunoaştem, omul a fost zămislit din lut şi Puterea Divină i-a insuflat viaţă. Dumnezeu a creat Pământul, luna, stelele, soarele, şi pentru ca omul să nu se simtă singur, pentru ca omul să nu se retragă în sinele său interior pentru totdeauna, din coasta lui Adam, a creat femeia. Ei bine, această teorie este la fel de nefundamentată ca toate celălalte, precum o să vedeţi, dar întruneşte aceleaşi număr de premize care ar putea cantitativ să o declare la fel de veridică ca oricare alta.  La fel de adevărat ar putea cei mai fervenţi, bigoţi, dintre creştini să afirme că omul nu poate exista în afara unui Dumnezeu aşa cum cei mai străluciţi dintre medici, bio-chimişti,  ar putea afirma că un om suferă de  cancer din cauza unor agenţi patogeni puternici şi nu din cauza unor păcate capitale înfăptuite.

O a doua teorie cronologic vorbind, este teoria lui Darwin despre evoluţia naturală, biologică, a speciilor prin selecţie naturală, desigur. Peştele cel mare înghite peştele cel mic, lanţul trofic îl cunoaşteţi deja, însă Darwin a fost învinuit că selecţia naturală (dpdv social)  îi permitea să afirme că era natural, normal şi corect ca cei puternici să prospere pe seama celor slabi, fapt ce se întâmplă în viaţa de zi cu zi. În ciuda acestor piedici venite din sfera idealist-filosofică  a gânditorilor, deontologilor, tuturor vremurilor, un element foarte important făcea ca toată această teorie să fie una pur fantastică, pentru că dovada fundamentală a acestei teorii stătea în aşa numita verigă lipsă. Un grup de cercetători susţin că ar fi descoperit o fosilă care ne-ar lega în mod ancestral de primate, această fosilă se numeşte Ida. Rezultatele analizelor şi constatările la care au ajuns antropologii au fost difuzate de curând publicului. Sunt foarte mulţi sceptici care contestă studiul, rezultatele şi bineînţeles însăşi fosila.

Cea de-a treia teorie, mai nou apărută să-i spunem, deşi Dumnezeu este la fel de extra-terestru precum orice alt marţian care ar putea să ne viziteze, este teoria prin care se afirmă că am fi clone ale unor forme de viaţă extra-terestre care au vizitat Terra în urmă cu milioane de ani, sau cel puţin  fiinţe modificate genetic după forma şi asemănarea   unor creaturi superioare extraterestre. Această teorie afirmă mai mult sau mai puţin că suntem o „pepinieră” a unor civilizaţii suprainteligente, care au populat Pământul ca mai apoi să ne recolteze (varianta cea mai ostilă) sau că, au controlat omenirea pînă la un moment dat când au scăpat lucrurile de sub control, oamenii s-au înmulţit şi prin dezordinea generală de care conştiinţa umană e capabilă, extratereştrii, conducătorii lumii de până atunci, s-au retras pe planeta lor Mamă, pentru că fiecăruia dintre noi ne place mai mult acasă decât oriunde altundeva. Şi în acest caz avem la fel de multe dovezi ca în oricare altul, la fel de contestate, mai mult sau mai puţin plauzibile, mai ales în privinţa vieţii extraterestre pe care ne căznim de câteva zeci de ani să dovedim ba că există, ba că nu există. Cel mai controversat episod este cel din localitatea Roswell, din Statele Unite, îl ştiţi cu siguranţă, aţi văzut cel puţin o ecranizare a sa.

Eu spun că un eveniment, oricare ar fi fost el, are la bază toate cauzele la care se poate gândi omul, sau mi bine spus, o combinaţie a tuturor cauzelor care ar fi putut duce la declanşarea unui lanţ de evenimente în urma căruia să ia naştere un sistem atât de complex precum este omul, fiinţa şi conştiinţa umană. 1. Mai mult ca sigur, că o formă de viaţă extraterestră nu ar fi vizitat planeta pe care coexistăm fără ca ea, planeta-ecosistemul, să nu întrunească măcar câteva din principalele condiţii pentru care ar fi meritat efortul, în primul rând al deplasării intergalactice, în al doilea rând al translocării al unui număr semnificativ de trupe, de echipe, de materiale şi mai ales aparatură prin care indivizii civilizaţiei invadatoare ar fi putut să supravieţuiască unui alt climat decât cel în care s-au dezvoltat  ca sisteme psiho-biotice.  Asta însemnând că Pământul deja cunoştea viaţa în momentul în care fiinţe superioare ar fi vizitat Terra. 2. Pentru ca o fiinţă superioară, de orice natură ar fi fost ea, să se adapteze unui alt ecosistem decât cel care-i oferă toate condiţiile care să-i întreţină existenţa, trebuia să realizeze printr-o legătură ereditară o evoluţie a ADN-ului propriu. În primul rând ne gândim la atmosferă, căci sunt mai multe şanse ca alte civilizaţii să se fi dezvoltat în atmosfere diferite de cea a Pământului decât pe planete cu o atmosferă identică cu cea a Terrei.  Şi cum se putea obţine o secvenţă ADN adaptată la noile condiţii de mediu, cele specifice Pământului,  decât prin combinaţia biotehnologică între genomul aliean şi un genom al unei specii antropoide precum primatele.  3. Rezultatul se prea poate să nu fi fost dintre cele mai strălucite, căci Dumnezeu înseamnă totalitatea atribuţiilor de care sunt capabile fiinţele superioare dar şi o fărâmă mică de hazard, coincidenţă, destin,  (norocoasă sau sfortunată) cum doriţi să-i spuneţi. Ceva mistic, neînţeles care face ca un tot să fie un întreg, să se mişte şi să acţioneze ca un întreg. 4. Rezultatele dintre combinaţia rasei aliene cu o rasă Pământeană se prea poate să fi dat naştere la primii strămoşi ai noştri care în decursul trecerii timpului să fi evoluat rezultând ceea ce suntem noi astăzi.   

Astfel că îşi are şi Divinul contribuţia sa, hazardul îşi spune mereu ultimul cuvânt,  şi evoluţia şi-a lăsat amprenta evidentă, orice sistem evoluează, incapabil de acest lucru riscă să fie exterminat, dar în formarea noastră  şi influenţa puternică „exterioară” a avut un rol determinant, căci în forul fiecăruia din noi există secrete pe care le descoperim pe zi ce trece, în funcţie de puterea de introspecţie a fiecăruia, de profunzimea şi  durata de concentrare, multe dintre episoadele cotidiene lăsând impresia unui deja vu. Transa de orice natură, spirituală, indusă, contemplativă ne dă impresia unei călătorii pe alte meleaguri decât cele Pământeşti. În fiecare zi descoperim  secrete care stau ca un testament sacru lăsat de strămoşii noştri încifrat în codul nostru genetic.

Suntem praf stelar în supa organică primordială.

61 responses to “Apariţia omului pe Pământ

  1. Felicitari pentru acest aricol Mikael! Parerea mea sincera referitoare la geneza omului?
    Desi inclin sa cred ca sunt credincios, imi pun totusi semne de intrebare daca Geneza din Biblie nu este putin cam expeditiva si puerila. In acelasi timp, teoria darwinista imi pare un pic deplasata!
    Inclin sa cred, ca sunt adeptul celei de-a treia teorie expusa aci de tine, al crearii omului prin inginerie genetica, deci o imbinare ale celor doua teorii de mai sus iar legendele sumeriene, mult anterioare textelor biblice, par a ma indreptati sa cred asta.
    Candva, am scris cate ceva despre aceste legende sumeriene:
    http://www.neacostache.com/2008/06/08/suntem-creatia-extraterestrilor/
    http://www.neacostache.com/2008/06/15/suntem-creatia-extraterestrilor-2/
    http://www.neacostache.com/2008/06/27/suntem-creatia-extraterestrilor-3/
    Sper sa nu vada comentariul meu cei cativa teologi pe care-i am in blogroll!!!
    O zi frumoasa!

  2. este un absurd total. chiar credeti ca omul ar fi aparut de la extraterestri, chiar din punct de vedere logic nu are nici o logica, si mai apoi niste inscriptii pe undeva nu sunt o dovada exacta, cine stie de unde si cit ar avea acele inscriptii

    • va benne, mai bambino. imi pare bine ca logic vorbind nu are logica, iar despre inscriptii, chiar si cele din wc-urile publice, sunt de acord, nu au nici o dovada.

    • In functie de punctul/punctele de vedere, logica poate fi alta …. de aceea ce e logic pentru unii , poate fi ilogic pentru altii ( de exemplu : un om are o masina alba ( spune el).. de fapt pentru cei care vopsesc masina este un alb numarul xx …pentru unii culoarea alba inseamna culoarea zapezii). La fel si aici …pana cand nu apare o dovada clara, niciuna din afirmatii nu este reala 100% cu toate ca la fiecare afirmatie exista si parti reale.

      • Esti plin de contradictii, Lucy, sper totusi ca ai inteles deva din articol.

      • Daca analizezi ce am spus iti vei da seama ca nu este nicio contradictie. Vroiam doar sa subliniez faptul ca, daca pentru unii e logic ca omul sa fie facut de Dumnezeu dupa chipul si asemanarea Lui, pentru altii este logic ca omul sa provina din maimuta (urmand calea evolutiei) .Mie mi se pare mai aproape de adevar a3a varianta (modificarea adn’ului de catre niste fiinte superioare). Poate acum esti de acord cu mine ca ce e logic pentru unii , este ilogic pentru altii…

      • Exprimata asa ideea se desprinde mai clar. Craciun fericit!

  3. Pingback: Dovezi « Mikael Eon Muntyanu

  4. Eu as elimina interventia divina. Nu de alta, dar explica tot ceea ce acum nu avem puterea sa explicam prin stiinta noastra si este un compromis care in trecut s-a dovedit foarte periculos.

  5. La scoala invatam ca omul a evoluat din maimuta de foarte putin timp ( mii de ani). Dar au fost gasite urme ale oamenilor de milioane de ani vechime, schelete si materiake finite (oase slefuite si acele sfere perfercte care au rezistat pana azi). De curand in Romania a fost gasita acea sculptura tridimensionala (nu a fost data cu carbon inca) care infatiseaza si un dinozaur. Acum in Romania ce taran a auzit acum cel putin 100 de ani de dinozauri?! „Asa ceva nu exista”
    Singura explicatie rationala si acceptabila pentru „creierasul” meu este interventia divina. Nu prea sunt eu crestin dar alta explicatie nu am.
    Credeti in ce vreti, dar aveti grija nu aveti un soc cand o alta teorie va fi publicata

  6. Mama mea e ferm convinsa ca Iisus ar fi un hibrid intre om si extraterestru, ea sustine chiar ca in biblie se descrie bordul unei nave, in fine mama mea are multe idei legate de chestiile astea, pacat ca nu are acces la internet. Imi place mult articolul tau, e de nota 10 insa pana la proba contrarie nu poti sa zici ca nu exista o divinitate care ne-a creat, sau ca nu provenim din maimute sau chiar ca nu suntem un experiemnt al extraterestrilor, oricum parerea mea personala este ca nu suntem singuri in galaxia asta, in universul asta….citeam la un moment dat cum ca hitler ar fi trimis niste mesaje extraterestre si cica ar fi primit si un raspuns dar cu o intarziere de 40 de ani, ce e adevarat si ce nu, stiu doar americanii si rusii, oricum ei sunt tare secretosi si ce ne spun noua acum inseamna ca ei stiu de peste 10 ani, repet, astea sunt parerile mele pur personale

    • …e f complicat…
      …D.zeu „atat de mult a iubit lumea incat l.a dat pe fiul sau sa moara ” pt pacatele oamenilor … l.a dat ..cui?… a devenit omenirea mai buna pe urma? … nu cred…
      Ce compromis a trebuit sa faca D.zeu si cu cine?… or fi fost poate mai multi „creatori” care si.au disputat suprematia pe pamant ? …
      …:)…
      ..cred ca trebuie sa citim printre randurile bibliei cu mai mult realism si mai putina filozofie ortodoxpreoteasca….

    • Ce scrie in biblie nu este nimic adevarat biblia a fost creeata ca sa separe oamenii intre ei si sa creada in ceva isus nu a existat niciodata astea sa dovedit din scriierile antice egiptene bisericile sau infintat pe post de fabrica de bani asa ca incercati sa ganditi si singuri . Intradevar inca nu se stie cine a creeat omul. Eu cred ca totusi exista dumnezeu si mai cred ca au existat si zei.

  7. F interesant!

  8. cum a aparut omul pe pamant?

  9. cineva,cumva de undeva, nu cred ca vom sti vreodata adevarul(care poate se stie sau nu) pt. ca toate teoriile pot fi atat de reale sau de false pe atat cat stim ca raiul este asa cum este imaginat de fiecare sau poate o civilizatie pe planeta rai cu liderul de zeu ne a deportat pt. suferinta iar noi rasa umana ne am inmultit sau ca fructul cunoasterii era interzis poate planta de cannabis noi nu stim de unde am aparut dar sa mai stim si ce planta am mancat sau nu prima data …asta fiind cand???

  10. Cititi „Din tainele vietii si ale universului” de Scarlat Demetrescu – o puteti gasi pe scribt!
    Veti gasi raspunsuri la multe intrebari.

  11. Cei ce credeti ca va pricepeti la toata povestea asta va provoc la un exercitiu teoretic, prin care sa faceti dovada ca este posibil de cunoscut ,,necunoscutul,, in legatura cu aparitia fiintei umane. Cu ,,presupusu,, pot sa va fac un numar infinit de teorii in aceasta directie, dar palpabil sa prezint dovezi nu ma pot angaja si cred ca nimeni nu poate face acest lucru. Asa ca lasati luma asa cum s-a format ea, nu o intoarceti voi pe dos.

  12. Si totusi,exista o teorie cu adevarat „adevarata” pentru aparitia omului pe pamint?

  13. Important este sa nu devenim din nou ce am fost in trecut,sa mentinem respectul si traditiile stramosilor nostri ,altfel vom termina foarte groaznic…etc

  14. Eu cred ca, creati am fost noi de noi insusi desigur genetic adoptandune. nu va trece mult timp 300 max 400 ani si omul va putea calatori in timp, spatiu . in galaxia noastra exista milioane de planete asemanatoare doar pamantului, ar fi stupid de considerat ca suntem singuri. poate noi de mult timp deja am inventat toate acestea. extratere,stri) poate aratam diferit cine stie dar avem aceiasi scanteie:D pe tera). privitor de religie sunt credincios) pace toti fratilor de pe pamant nu luati in consideratie scrise mai sus)

  15. Ce sa spun,articolul dumneavoastra este foarte interesant,mie la scoala mia dat tema sa aduc alte versiuni despre aparitia omului si intimplator am nimerit aici,imi place foarte mult articolul si cred ca il voi folosi ca tema:D dar am si eu opinia mea,eu cred ca cea mai logica versiune este cea in care Dumnezeu A facut oamenii…spun ca asta e versiunea cea mai corecta,adevarata,doar nu putem fiopera extraterestilor:D:D:Dsau…a ,,maimutelor,,…fiti seriosi,dar asta e parerea mea,nu spun nimik despre parerea dumneavoastra.Incodata felicitari pentru aces articol!!!:):)

  16. Interesant articolul! Intr-o vreme credeam si eu in ce zice geneza,cu Eva din coasta lui Adam,dar in ultima vreme cu informatiile care vin peste noi,cu o minte mai matura,e greu sa accepti asta.Sa nu mai punem si faptul ca e greu sa accepti si ca noi am fi populat tera prin nenumarate incesturi incepand cu prima familie.Parca e mai plauzibila varianta cu extraterestri 🙂

  17. buna ziua rog pe cineva care se pricepe sa-mi spuna niste argumente ca stiinta are un rol in aparitia omului

  18. Foarte interesant acest articol. In ceace ma priveste inclin sa cred varianta creatiei genetice, este cea mai plauzibila si are la baza cele mai multe argumente. EXTRATERESTRII ne-au creat dupa chipul si asemanarea fiecaruia dintre ei. fiindca nici ei, ca de altfel nici noi nu ne asemanam intre noi, (vezi albi ,negrii, ochi oblici samd) Ori Adam era negru ,alb, sau chinez???

  19. interesant!puteti sa-mi spuneti din tot ce a aparut pana acum despre extraterestri e vreo specie care sa nu-L recunoasca pe DUMNEZEU- CREATORUL.

  20. bine dar cum poti tu explika amplifikarea shi inmultsirea celulelor pentru a supravetsui .Kiar shi Daewin nu a atins aceasta intrebare deoarece shtia ka daka va skrie shi aceasta teoria sa nu va putea supravetsuii nici la inceput.kum potsi explika faptul ka in natura totul merge asha de ordonat.shi inka ceva ,oamenii de shtiintsa nici akum nu pot explika nici in jumatate ce se petrece ku ADN-ul omului shi kum el transmite shi formeaza karakterele.deasemenea in korpul omului sse formeaza nishte substantse la care shtiintsa nu are raspuns potrivit teoriei evolutsiei.deasemenea virsta pamintului shi klasifikara organismelor a fost fakuta dupa o presupunere unde la urma au rekunoskut ka unele lukruri par absurde.Darwin spunea in kartea sa ka el nu poate explika kum sa format okiul in perioada evolutsiei.P.S.:Darvin a spus ka niciodata nu era un ateu ,ci doar shea pierdut kredintsa in Dumnezeu ,shi in cea mai mare parte asta se datoreaza faptului ka ia murit fiika.

  21. varianta a3a pare cea mai plauzibila sa gandim logic si corect biserica indiferent de religie este o manipulare in masa pentru omenire in bine nu in rau astai clar…..iar biblia este o invatatura eu nu cred ca ce scrie in biblie este tota real sa spunem daca ar fi aproximativ 30% vechiul testament este o poveste de adormit copii in vechiul testament nui nimic concret ce scrie acolo nu sa intamplat pe acest pamant cel putin varianta aia cu arca lui noe te da pe spate ………. daca DUMNEZEU a creeat aceasta planeta cum cred milioane de oameni atunci cine a creeat planetele din celelalte galaxi existente

  22. DUMNEZEU NU EXISTA SI NICI NU A EXISTAT

  23. Apariţia omului pe pământ , aşa cum este în prezent a apărut acum circa
    50-60 de milioane de ani, din OAMENII GIGANŢI din timpul EREI a II-a, ERA GIGANT, în care regnul are la bază 15 (13+2) acizi nucleici , nu 20 (18+2)
    cum avem noi în ERA MEDIE TERRESTRĂ !.
    Omul modern de acum a apărut prin ,,rase intermediare de 16, 17, 18 ,19, aminoacizi , şi s-a stabilizat pe 18+2, cum suntem de 50-60 milioane de ani. şi vom fi toată Era III, adică 365-60 =305 milioane de ani Terra!…adică o rotatie SOLARĂ în Galaxia noastră !
    Dacă vreţi să ştiţi mai multe, accesaţi SITES GOOGLE, pentru SITE-ul
    TEORIA INFINITĂ Teoria mileniului III de ESMilon, şi Teoria Apariţiei Vieţii de ESMilon-RO, la adresele :
    https://sites.google.com/site/teoriaifinitului/
    https://sites.google.com/site/teoriaaparitieivietiideesmilonro/ ,
    Succes pe 1800 pagini ! 6 site-uri !…

  24. Cred ca fiecare teorie are un mic adevar..
    Darwin are dreptate intr-un fel.. tinem cont de faptul ca in (sa o zic pe romaneste) „dezvoltarea noastra in burta mamei” trecem prin mai multe faze.. la un moment dat suntem amfibieni, apoi ne asemanam cu diferite vietuitoare, pana la stadiul de „bebelus” :)))
    Partea divina.. cred ca se imbina cu partea „extraterestrii”.. Dumnezeu probabil e un extraterestru.. un Obama de pe alta planeta :))
    Am vazut acum cateva zile un documentar extrem de interesant pe History. Ei incearca sa demonstreze a 3-a teorie. Si dau niste dovezi concrete. Au spus ca daca nu ar fi existat Biserica am fi fost extrem de departe, pentru ca Vaticanul blocheaza absolut orice nu contine Dumnezeu..
    Acum nush cate mii de ani a existat un faraon, ce isi desena chipul diferit.. Toti ceilalti faraoni erau pictati normal.. insa el se picta cu capul alungit… De asemenea el a fost singurul care a incercat sa introduca o credinta monoteista pentru egipteni: Credea in Aton (un extraterestru).. Se spune ca ar fi avut contact cu extraterestrii.. ba mai mult, el insusi ar fi fost jumate om-jumate extraterestru.. Dupa moartea lui, majoritatea desenelor au fost scrijelite (sa nu se vada forma capului) si s-a revenit asupra credintei in zei razboiului,soarelui etc. Acum ce o fi fictiune si ce real nush…
    Mai spuneau despre un om de stiinta care a demonstrat cu mult inainte de Galilei (si care au mai fost cu teoriile: Pamantul e rotund; Sunt mai multe planete; E un univers etc.) ca in univers sunt mai multe planete + ca el a spus ca pe multe planete exista viata, ca si pe pamant! El a fost executat de Sfanta Biserica!! De Vatican.. Deci .. religia asta ma scarbeste! Nu ma scarbeste Dumnezeu! Eu am fost crescut sa cred in Dumnezeu.. Ma scarbesc oamenii care il slavesc. Daca Dumnezeu iarta pe toata lumea si iubeste pana si pe criminali.. de ce dai ordin sa fie executat un om care pur si simplu si-a exprimat opinia??
    In fond acel documentar spunea ca extraterestrii ne studiaza zilnic si se pregatesc pentru un contact cu noi..
    AA si alta chestie despre care am citit pe net.. cica FBI-ul ar detine extraterestrii.. puteti gasi chiar si poze si dosare semnate Top Secret..
    Exista o lege ce spune ca dosarele secrete nu pot fi accesate timp de 50 de ani sau o perioada indelungata.. pentru binele tarii! Dar dupa 50 de ani, pot i accesa arhivele acelea, pentru binele istoriei.. sa ramana in istorie absolut tot ce s-a facut..

    Eu inclin spre varianta cu extraterestrii.. Eu cred ca ei incearca sa populeze majoritatea planetelor..
    DE CE? Uitati un argument foarte bun:
    -Majoritatea oamenilor stie ca ne tragem din maimute!! GRESIT!!
    Ne tragem dintr-o specie comuna cu specia maimutelor.. Niste „veri” ai maimutelor :)) Dar care erau mult mai evoluati.. mergeau in picioare, gandeau mai complex..
    CULMEA este ca din acea rasa din care ne tragem NU GASIM ABSOLUT NICI O AMPRENTA!! Deci noi nu am gasit nici un oscior din acea specie.. Homo Sapiens(daca am scris bine..)! De ce? Pt ca, cica, extraterestrii ar fi lasat pe pamant aceasta specie, pana s-au inmultit si s-au modificat genetic, apoi au preluat specia, au sters absolut orice urma si au lasat-o probabil pe alta planeta.. Motive:
    -Popularea planetelor
    -Controlul nostru… Noi inca nu ne stim originile! Pentru ca au rapit acea secventa din evolutia planetei… Si uitati cat de confuzi suntem 🙂

    Astea sunt parerile mele… acum fiecare cum crede..
    Dar cand aud cate un om: Dumnezeu in sus, Dumnezeu in jos.. nush frate dar e prea exagerat.. Ii intreb, ce te face sa crezi ca exista Dumnezeu asa cum il crezi tu.. „Pai sa vezi ca intra preotul intr-o camera si se aprinde lumanarea singura!! WOW iti vine sa crezi???”
    La cate magarii se fac.. fac pariu ca are 100 de brichete acolo.. Si prostii pun botul imediat..Ca vai doamne e controlat inainte.. dar dragii mei, nu intra nimeni cu el!
    Uite daca imi plateste Vaticanul o excursie pana acolo si ma baga pe mine de Paste singur si mi se aprinde lumanarea eu cred in Dumnezeu 200%!

  25. nu stim de unde venim si unde plecam,eu urmez cursul vietzi si spun DOAMNE ajuta,nu da una cu alta ,nu e batut an cue ca dumnezeu a lasat omul pe pamant.eu cred ca biblia a fost facuta de oameni destepti exact cum e codul penal,nu furati, nu minti ca de ne apucam de furat toti ce ar esi? se spune ca suntem urmasi lui ADAM siEVA,cum de nu suntem la fel cum de suntem uni albi alti negri?altzi chineji alti africani etc.care e diferenta antre animale si om ?sufletele lor unde merg an rai sau an iad?am anvatat ca de fapt ne tragem din maimuta ,eu cred ca tot ce e vietate pe pamant s..au format an timp de..a lungu anilor ,omul si animalele sunt la fel la organe, mascul ,femela etc,sunt chineji care e rasa lor sunt ursi care au rasa lor,sunt negri care au rasa lor sunt animale care au rasa lor, nu e diferenta sunt animale de munte care au si culoarea muntilor,de campie care e tot asa ce contine corpul uman si animalele au aceleasi componente ,fier,apa ,magneziu vitamine,etc totul e de la natura .ce e mai important dacaDUMNEZEU creat lumea si ne iubeste de ce ne lasa sa suferim ,de ce nu se arata?de ce ne lasa sa ne facem pacate?ca daca se arata sunt convins ca tot omul are frica de dumnezeu si ar face cum spune ,asa stam o viata si nu stim ce e cu noi ne pocaim nu ne facem placerile viciile etc murim si ?mai bine urmam ce am anvatat de la parinti mosi stramosi si ne vedem de treaba cu respect cu minciuna cu traditii etc si vom afla ,NICI O DATA……….

  26. Mdam teoriile nu sunt complete si sora mea careia ii trebuie aceasta informatie nu ar intelege nici o imbinare de litere.si da Dumnezeu nu e un extra terestru in sensul cum il cred copii extra terestu sunt 2 cuvinte la o lalta extra si terestu adica nu traieste pe pamint.

  27. multumesc de informatie iti sunt recunoscator

  28. Toate vietuitoarele traiesc intr-o armonie deplina cu natura pe planeta noastra frumoasa care functioneaza perfect. Animalele sunt bine adaptate mediului deoarece au evoluat odata cu … o perioada a planetei. Faptul ca au blana, pene sau solzi e dovada adaptarii la conditiile climaterice si a mediului in care traiesc. Toate animalele terestre folosesc pentru deplasare patru membre. (Mai mult sau mai putin dar nici un animal nu merge doar in doua si atat). E un semn ca s-au adaptat la o anumita forta gravitationala. Inteligenta animalelor a crescut atat cat sa supravietuiasca fara a deveni periculoase pentru planeta. Omul … e o altfel de fiinta. Neadaptat climateric si cu o inteligenta net superioara chiar si celui mai inteligent animal, capabil de modificari topografice si de distrugeri la nivel macroplanetar. Darwin poate are dreptate cu animalele … si atat. E clar ca ceva nu e in regula cu omul. Nu stiu de unde vine dar … clar nu e de aici.

  29. Da foarte corect dar nu stiu daca teoria lui dumnezeu este adevarata .Auzisem ca omul se trage din maimuta si se vede ca e adevarat si superiozitatea pare a fi la fel . Bravo foarte corect.

  30. Felicitări pentru tot ce scrii şi baftă în continuare.

  31. …dacă omul este o creație divină…unde era d-zeul celor 50 milioane de eretici măcelăriți de inchiziția catolică in decurs de 600 de ani…?

  32. Pingback: Cine sunem şi de unde venim? | Manifest v2.0

  33. Nu prea inteleg cum iti argumentezi tu aparitia ca om (adica aparitia omului in genere) si pe baza acestor argumente cam pripite si cu siguranta neinformat poti sa afirmi asa lucruri complicate cum este asa ceva.Cum iti argumentezi tu prezenta ratiunii daca ea nu se vede si nici nu stii probabil cum se formeaza si cum este defapt.De ce voi astia, care sustin tot felul de prostii, inclusiv pe al lui Darwin, nu recunoasteti ca el a recunoscut ca Teoria lui este Gresita! Probabil stiti ca Elita stiintei de atunci nu a vrut sa recunoasca un esec atit de mare si a continuat sa dezvolte aberatiile cu evolutionismul fara niciun fel de baza! Mai vedeti si alte articole care demonstreaza ca pamintul nu e asa de batrin cum ii atribuie marea majoritate (cu miliardele) si cum ca ar fi aparut din nimic! O lege a chimiei spune asaȘ Nimic nu apare din nimic, si nimic din ce a aparut nu dispare fara sa lase o urma! Vedeti ce zice Kent Hovint si ce o sa aveti mai apoi voi de zis.Scriti in Bloguri doar ceea ce cunoasteti , nu ceea ce credeti ca Ar fi corect!

  34. Trecand peste nenumaratele inadvertente din teoria evolutionismului a lui Darwin, mi-este greu sa admit ca originea Universului, a vietii pe Pamant si a omului sunt simple „accidente”. Eu nu sunt biolog ca Richard Dawkins, ci sunt om al cifrelor, unde nu sunt accidente. Savantul francez Lecomte du Nouy, de la Institutul Pasteur din Paris a calculat că timpul necesar reacţiilor chimice întâmplătoare de a conduce la formarea unei bacterii simple ar fi trebuit să fie la o valoare estimată la 10243 miliarde de ani, o valoare uriaşă, ce depăşeşte de altfel cu mult însăşi vârsta Universului (estimată la aproximativ 20 miliarde de ani).

  35. Din cate am auzit de la profesorul de Istorie si mai ales din cercetarile pe care le-am citit si mai ales dupa parerea mea omul se trage din maimuta.

  36. mda multe teorii dar nu va ti intrebat cum oare fiecare fiinta are rolul ei si cea mai mica bacterie si cea mai mica meduza in momentul care dispare se declanseaza un dezechilibru totul este prea calculat in fiecare detaliu acum rastalmaciti cum doriti ceea ce am spus,,,,nu zic nici ca exista nici ca nu exista dumnezeu pt ca trebuie sa ne fie frica de cv D

Lasă un comentariu